Flèche Wallonne

Flèche Wallonne er en belgisk bakkeklassiker, er en del av Ardenneruka, og avsluttes alltid opp ikoniske Mur de Huy.

Flèche Wallonne er plassert i midtuka mellom Amstel Gold Race og Liège-Bastogne-Liège, og utgjør Ardenneruka sammen med dem.

Rittet er rundt 200 kilometer langt og har siden 1984 blitt avsluttet med Mur de Huy, som er blitt selve varemerket til rittet.

Mur de Huy er 1,3 kilometer lang med 9,3 prosent i snitt, og er 26 prosent på det verste, gjennom en av svingene.

Rittet har de siste årene vært dominert av enkeltryttere. Flest seire har Alejandro Valverde med fem på herresiden, mens på kvinnesiden har Anna van der Breggen vunnet utrolige syv ganger på rad.

annonse
Hviken norsk rytter har det beste resultatet i Flèche Wallonne?

Det er Jostein Wilmann. Han er den eneste nordmannen som har stått på pallen. I 1982 ble han nummer to, kun slått av italienske Mario Beccia.

Hvor bratt er Mur de Huy?

Mur de Huy er selve kjennetegnet på Flèche Wallonne og bakken er 1,3 kilometer lang med 9,3 prosent gjennomsnittlig stigning. Det er imidlertid 26 prosent stigning på det verste, gjennom en av svingene.

Hvem har vunnet Flèche Wallonne flest ganger?

Alejandro Valverde har vunnet herrerittet fem ganger, mens Anna van der Breggen har vunnet kvinnerittet syv ganger, og attpåtil syv ganger på rad!

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen