Chris Froome er ute i hardt vær, etter at han den 7. september avla en dopingprøve som inneholdt for høye verdier av det virkestoffet Salbutamol. Det er den britiske avisen The Guardian som først omtalte saken.

LES OGSÅ: Dette laget skal sette ny rekord på Styrkeprøven (+)

Stoffet finnes i flere astmamedisiner, men selv med medisinsk fritak er den øvre tillatte grenseverdien på 1000 nanogram per milliliter, i følge WADA.

LES OGSÅ: Stor test av årets piggdekk (+)

Froomes prøve inneholdt 2000 nanoogram.

Om testresultate blir stående slik det er nå, vil Froome etter all sannsynlighet miste vueltatittelen, i tillegg til at han kan vente seg en lengre tids utestengelse.

Rekken av syklister, og andre idrettsutøvere som har testet positivt med for høye målinger av salbutamol i kroppen er lang.

Saken kan ligne på den Martin Johnrsrud Sundby gjennom, der Sundby fikk en to måneders utestengelse etter funn av for høye verdier.

Diego Ulissi måtte sone ni måneder med omtrent de samme verdiene, etter en positiv prøve fra Giro d'Italia 2014. Spurteren Allesandro Pettachi ble etter en positiv test for stoffet ilagt en sanksjon på 12 måneder, alle resultater i perioden frem til ankedatoen i CAS ble strøket.

Team Sky på sin side bestrider foreløpig testresultatet, og har satt både forskere og advokater på saken.