Chris Froome i astma-trøbbel

Risikerer å miste Vuelta a Espana-tittelen etter funn av for høye verdier.

Sist oppdatert 13. desember 2017 kl 10.30
MIDLERTIDIG UTE: Chris Froome går en ubehagelig jul i møte, etter å ha avlagt en positiv prøve under Vuelta a Espana. Foto: La Vuelta.
MIDLERTIDIG UTE: Chris Froome går en ubehagelig jul i møte, etter å ha avlagt en positiv prøve under Vuelta a Espana. Foto: La Vuelta.

Chris Froome er ute i hardt vær, etter at han den 7. september avla en dopingprøve som inneholdt for høye verdier av det virkestoffet Salbutamol. Det er den britiske avisen The Guardian som først omtalte saken.

LES OGSÅ: Dette laget skal sette ny rekord på Styrkeprøven (+)

Stoffet finnes i flere astmamedisiner, men selv med medisinsk fritak er den øvre tillatte grenseverdien på 1000 nanogram per milliliter, i følge WADA.

LES OGSÅ: Stor test av årets piggdekk (+)

Froomes prøve inneholdt 2000 nanoogram.

Om testresultate blir stående slik det er nå, vil Froome etter all sannsynlighet miste vueltatittelen, i tillegg til at han kan vente seg en lengre tids utestengelse.

Rekken av syklister, og andre idrettsutøvere som har testet positivt med for høye målinger av salbutamol i kroppen er lang.

Saken kan ligne på den Martin Johnrsrud Sundby gjennom, der Sundby fikk en to måneders utestengelse etter funn av for høye verdier.

Diego Ulissi måtte sone ni måneder med omtrent de samme verdiene, etter en positiv prøve fra Giro d'Italia 2014. Spurteren Allesandro Pettachi ble etter en positiv test for stoffet ilagt en sanksjon på 12 måneder, alle resultater i perioden frem til ankedatoen i CAS ble strøket.

Team Sky på sin side bestrider foreløpig testresultatet, og har satt både forskere og advokater på saken.

Publisert 13. desember 2017 kl 10.30
Sist oppdatert 13. desember 2017 kl 10.30
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen