Den andre etappen i Pyreneene var en intens affære med hele fire tøffe stigninger. Den første delen av etappen var flat, men ettersom bruddet ikke etablerte seg, ble det kjørt over femti kilometer i løpet av den første timen. Den høye farten istarten gjorde denne etappen til et mareritt for de svakere klatrerne.
  
Tempoet i hovedfeltet var jevnt da de traff fjellene. Greg van Avermaet i gul ledertrøye måtte tidlig slippe feltet. Rytterne skrellet av og til slutt satt det bare et knippe ryttere igjen da hovedfeltet startet på dagens siste stigning, Col de Peyresourde.
 
Mot toppen av Col de Peyresourde var det flere angrep fra sammenlagt favorittene. Deriblant Chris Froome prøvde å skaffe seg en luke til konkurrentene. Alle forsøkene ble imidlertidig nøytralisert og en gruppe med sammenlagtfavorittene passerte toppunktet samlet.
 
I utforkjøringen ned mot mål gikk Chris Froome overraskende til og fikk luke på resten av tetgruppa. Briten tok voldsom risiko i svingene og økte gradvis avstanden bakover. Alejandro Valverde la seg i fronten av gruppa bak, men klarte ikke å jobbe inn Froome i front.
 
Etter en imponerende forestilling i utforkjøringen ned mot målbyen Bagnères du Luchon, kunne Chris Froome trille først over målstreken. Froome skaffet seg et forsprang på .. sekunder til gruppen med blant annet Nairo Quintana og Richie Porte. Dermed syklet Chris Froome seg også inn i gul trøye.
 
I morgen venter nok en fjelletappe da rytterne skal gå i mål i Andorra. Målgang er på hele 2240 m.o.h og vil sammenlagtrytterne mulighet til å angripe hverandre.  
  
Resultater - 8.etappe: 
1. Chris Froome          - 04:57:33
2. Daniel Martin          - 00:00:13
3. Joquim Rodriguez    -    s.t
4. Romain Bardet        -    s.t
5. Romain Kreuziger    -    s.t
6. Fabio Aru              -     s.t
7. Adam Yates           -     s.t
8. Alejandro Valverde  -     s.t
9. Bauke Mollema      -      s.t
10. Richie Porte         -     s.t
   
Sammenlagt - 8 etappe: 
1. Chris Froome         - 39:13:04
2. Adam Yates           - 00:00:16
3. Joaquim Rodriguez  -     s.t