Hevder Froome nærmer seg sitt gamle nivå

Chris Froome har forlatt Ineos Grenadiers, men i Israel Start-Up Nation har de stor tro på den firedoble Tour de France-vinneren.

Sist oppdatert 8. januar 2021 kl 16.00
I NYTT TØY: Chris Froome har byttet ut Ineos Grenadiers med Israel Start-Up Nation. FOTO: Israel Start-Up Nation/Brian Hodes Veloimages
I NYTT TØY: Chris Froome har byttet ut Ineos Grenadiers med Israel Start-Up Nation. FOTO: Israel Start-Up Nation/Brian Hodes Veloimages

Mannen som forhåpentlig tar Carl Fredrik Hagen under sine vinger i Israel Start-Up Nation, Chris Froome, har hatt en krevende vei tilbake etter de brutale skadene han pådro seg i juni 2019.

Det var under rekognoseringen av tempoetappen i Critérium du Dauphiné, at briten kolliderte med en husvegg. Resultatet var brukket lårbein, albue og ribbein, samt brudd i hofte og nakke.

Briten gjennomgikk flere operasjoner, men var forholdsvis raskt tilbake på sykkelen og har siden høsten 2019 jobbet hardt for å komme tilbake til sitt gamle nivå. 35-åringen har uttalt at han har et klart mål om å vinne sitt femte Tour de France.

Men med et kobbel av sammenlagtryttere i Ineos Grenadiers, deriblant Tour de France-vinnerne Egan Bernal og Geraint Thomas, bestemte Froome seg for å avslutte det suksessfulle samarbeidet med det britiske storlaget.

- I rute

I stedet signerte den firedoble Tour-vinneren for Israel Start-Up Nation, hvor han fått følge av Carl Fredrik Hagen.

BBH_0329-1536x1022
PÅ VEI TILBAKE: Det hevder i hvert fall sportsdirektør i Israel Start-Up Nation. FOTO: Brian Hodes Veloimages / Israel Start-Up Nation

For øyeblikket er befinner Froome seg i USA, hvor han blant annet bruker Red Bull Centre i Santa Monica, Los Angeles i oppkjøringen til sesongen.

Mens resten av lagkameratene neste uke reiser til Girona i Spania på treningssamling, har laget valgt å la Froome bli i Los Angeles ytterligere én måned.

I et intervju med Het Nieuwsblad forteller sportsdirektør i laget, Rik Verbrugghe, at treningen går bra for Froome.

- Chris er i rute til å bli sitt gamle jeg.

- Vi hadde et Zoom-møte på tirsdag med Froome, sammen med sjefstrener Paul Saldinha og general manager Kjell Carlström. Froome begynner å bli sterk igjen. Saldinha fløy fra Canada for å se Froome i aksjon. Rehabiliteringen går bra og han klarer å gjenvinne like mye styrke i høyrefoten som venstre.

Veien til Tour de France

Froome hadde 44 rittdager i 2020 og fullførte i tillegg Vuelta a España. Han var imidlertid ikke i nærheten av å prestere i toppen i noen av rittene han syklet, og ble nummer 98 sammenlagt i Vueltaen.

Verbrugghe mener at nedstengingen våren 2020 satte Froomes rehabilitering tilbake.

Skjermbilde 2021-01-08 kl. 14.38.11
NYTT DESIGN: Israel Start-Up Nations nye trøyer er todelte. Blå nederst, og hvit øverst hvor sponsorens logoer figurerer. FOTO: Brian Hodes Veloimages / Israel Start-Up Nation

- Den Froome fra Vueltaen er ikke den samme som den Froome vi ser i dag. Grunnet nedstengingen i Monaco i mars og avstanden til laget, var ikke rehabiliteringen perfekt. I mellomtiden har han blitt mye sterkere.

Gode og varme treningsforhold i i Los Angeles er blant grunnene til at laget nå har bedt Froome om å bli, før han returnerer til Europa i februar for å starte sesongen.

Foreløpig ser det ut til at Vuelta ao Algarve blir sesongens første ritt for briten, men det kan endre seg. Deretter står Katalonia rundt og Critérium du Dauphiné på programmet, før Tour de France venter som sesongens hovedmål. OL i Tokyo står også trolig på planen.

Publisert 8. januar 2021 kl 16.00
Sist oppdatert 8. januar 2021 kl 16.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen