Markus Hoelgaard (Uno-X Development Team) rykket fra i bakkene seks kilometer før mål, og holdt unna helt inn til målstreken.

Norgesmester Amund Grøndahl Jansen (Jumbo-Visma) ble nummer to. Hoelgaard, som ble nummer to sammenlagt i Arctic Race of Norway i fjor, var svært fornøyd med sin første etappeseier i rittet. 

Annonse

– Det er den største seieren jeg har hatt i karrieren. Jeg så at de andre var ganske kokt i den siste bakken, og følte meg sterk. Da jeg fikk en luke visste jeg at det ville bli vanskelig å hente meg, sier Hoelgaard etter etappeseieren på siste dag av Arctic Tour of Norway i Narvik.

Warren Barguil (Arkea-Samsic), som overtok ledertrøya etter andreplassen i går, var ett sekund bak Alexey Lutsenko fra Kasakhstan i sammendraget etter dagens etappe.

Odd Christian Eiking, som vant den tredje etappen opp til Storheia i går, vant også de to siste klatrespurtene. Han bidro dermed til en stor norsk dag da han sikret seg laksetrøya som beste klatrer og 500 kilo laks. 

– Jeg ble litt sulten der ute, så jeg tenkte jeg skulle sikre meg litt sushi, sier Eiking til TV 2 etter målgang.

FAKTA: Arctic Race of Norway

  • UCI etapperitt i Europatouren, kategori 2.HC, som er det nest høyeste nivået for et internasjonalt sykkelritt 

  • Arrangeres hvert år i ulike deler av Nord-Norge

  • Arrangert første i august 2013, da med UCI kategori 2.1. 

  • Ideen om Arctic Race of Norway –– ble unnfanget på øya Andørja i Ibestad kommune, øya som hvert år avholder det lokale arrangementet Tour de Andørja. 

  • Mer informasjon: https://www.arctic-race-of-norway.com/no/