/ Sykler

SYKKEL EN VINNER I STATSBUDSJETTET

Norsk sykkelsport får øremerkede midler til sikkerhet på ritt.

Sist oppdatert 24. november 2015 kl 11.45
FLERE RITT? Nye tilskudd i statsbudsjettet til sykling vil trolig føre til at færre ritt legges ned. Foto: Henrik Alpers.
FLERE RITT? Nye tilskudd i statsbudsjettet til sykling vil trolig føre til at færre ritt legges ned. Foto: Henrik Alpers.

Det endelig statsbudsjettet for 2016 som ble lagt frem i går kveld er svært gledelig for norsk sykkelsport. I tillegg til en betydelig økning av midler til nye gang- og sykkelveier, er det satt av midler for dekning av politikostnader på barne- og ungdomsritt, samt økt støtte til internasjonale ritt arrangert på norsk jord.

LES OGSÅ: Til helgen kan du sykle to sykkelkrossritt

– Dette er fantastiske nyheter for sykkelsport i Norge. Mange av våre klubber går i underskudd på grunn av høye politikostnader i forbindelse med sperring av veier og sikkerhet på sine sykkelritt. I det endelige budsjettet er det øremerket 2,5 millioner kroner til dekning av denne typen kostnader, sier president i Norges Cykleforbund, Harald Tiedemann Hansen.

FORNØYD: President i NCF Harald Tiedemann Hansen gleder seg over utfallet av statsbudsjettet.

VERDIFULLT FOR GRASROTA
En beregning basert på tilbakemeldinger fra rittarrangører viser at det samlet brukes 13-15 millioner kroner på sikkerhetsutgifter til politiet hvert år. Landeveissporten har ingen faste anlegg og er avhengig av å bruke landeveien som arena på denne typen sykkelritt.

FILM: Derfor og hvordan barberer vi bena

I dag må arrangementene tilfredsstille så mange krav, regler og økonomiske pålegg at flere arrangører velger å legge ned sine ritt.

– Vi mener prinsipielt at staten bør dekke kostnader til politiet på lik linje som for eksempel i Sverige. Selv om vi fortsatt har en vei å gå før vi er der, er 2,5 millioner i kompensasjon en god start. Dette er først og fremst en god nyhet for grasrota i norsk sykkelsport. Flere barne- og ungdomsritt gir bedre tilbud og forutsetninger for økt rekrutteringen, sier generalsekretær Bjørn Sætre i Norges Cykleforbund.

GIR FORUTSIGBARHET

I forslaget til statsbudsjett lå det allerede inne øremerket støtte på 15 millioner til Arctic Race of Norway. I det endelige budsjettet er det satt av ytterligere 5 millioner til de øvrige internasjonale rittene.

– Vi har en uttalt målsetning om at vi skal ha flere internasjonale sykkelritt i Norge hvert år. Statlig støtte er med på å gi arrangementene kontinuitet og gir arrangørene handlerom til å utvikle rittene videre. Det er gledelig at staten har fått opp øynene for den fantastiske eksponeringen disse rittene gir Norge internasjonalt, sier Tiedemann Hansen.

PS: Du kan se hele budsjettavtalen for statsbudsjettet 2016 her.

FORNØYD: President i NCF Harald Tiedemann Hansen gleder seg over utfallet av statsbudsjettet.

Publisert 24. november 2015 kl 11.45
Sist oppdatert 24. november 2015 kl 11.45
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen