Vi bringer gode nyheter til de som har lyst å tyne sesongen nesten helt frem til det er på tide å åpne julekalenderen.

Fortsatt er det to sykkelkrossritt igjen før det er juleferie. Hasle-Løren inviterer til Adventskross på lørdag, mens du kan avslutte sesongen med Grote Prijs van Sykkelboden på søndag.

Annonse

Her melder du det på Grote Prijs van Sykkelboden

– Vi har valgt et spenstig navn, men det er ikke mer spektakulært enn at det betyr «Grand Prix» på flamsk, som i grunn er et fransk uttrykk som nesten alle norske ritt heter, ler initiativtager til Grote Prijs, Jonas Orset.

Han bor store deler av sesongen i Belgia, men nesten hver gang han er hjemme arrangerer han et lavterskelritt. Nå er det altså avslutning av sykkelkrossesongen som står for tur.

LES OGSÅ: Norgesmester i juniorklassen presterer i Belgia

– Vi har arrangert Sykkelboden-Cup tidligere, og vi har ønsket å holde det i gang ved å arrangere et ritt i høst også. Det har vært en bra sesong i Norge med ritt nesten hver helg, så vi har ikke hatt behov for så mange ritt som før. Nå håper vi det blir en liten folkefest og en god finale som avslutning på sesongen, sier han.

LEKKER: Jonas Orset slik han ser ut før rittet på søndag. Foto: Kent Erik Harridsleff

Grote Prijs van Sykkelboden arrangeres på industriområdet på Drømtorp, like ved Ski. Der har de laget en 1,5 km lang publikumsvennlig rundløype, som skal sykles i underkant av en time. Rittet legger opp til 45 minutter sykling, pluss tre runder.

Trek vil være på plass og stille ut sykler, musikk og speaker er på plass.

FILM: Norgesmester i sykkelkross Fredrik Haraldseth lærer deg å bli kjappere

Rittet er åpent for alle, og det vil være egen klasse for de som kun har terrengsykler. Vil du vite mer om arrangementet kan du også lese her.

–  Men det er en sykkelkrossløype vi har laget, med flere hinder. Men vi vil at alle skal få prøve seg. Selvsagt får du også muligheten til å kjøpe belgiske riskaker, legger Orset til.

Deltar du både i Ski og på Bjerke kan du vinne sammenlagtprisen «Årets julestjerne». Da vil du for evig og alltid kunne smykke deg med denne tittelen.

ADVENTSKROSS PÅ BJERKE
For deg som vil holde hviledagen hellig har du muligheten til en siste utblåsning på Bjerke Travbane. Det er også en fin anledning til å sende din bedre halvdel på juleshopping mens du selv sykler-og-sikler for siste gang i år.

Vil du være med på Adventskross, sender du en epost til arrangøren. Klikk her for å få det til.

– Nå går jo vi med et ønske om at sesongen aldri skal slutte, så jeg har allerede utfordret Bjørnar Volden til romjulskross, forteller initiativtager til Adventskross på Bjerkebanen, Aslak Eriksrud.

Eriksruds moderklubb Hasle-Løren arrangerte i våres krossritt på samme arena. Våren så ut til å være i anmarsj, men rittdagen lavet snøen ned.

METEOROLOGISK UTFORDRING: I våres lavet snøen ned på Bjerke, til både glede og begeistring. Foto: Ola Morken.

I Belgia er snø en definitiv højdare på krossritt, mens det da skapte en viss ambivalens blant deltagerne her hjemme. Kaldt blir det trolig også på lørdag, men fattig blir du hvert fall ikke.

– Det er en hundrings i hånden til å dekke kostnader, og blir det penger til overs går det bare til neste ritt. Her er det åpent for alt mulig, Nicolas Bourdillat stiller og han ble jo nummer tre i NM. Men jeg vet også at det er noen rimelig middelmådige middelklassemenn av den korpulente typen som har meldt seg på,  felles for deltagerne er at vi deler lidenskapen for for sykling, sier Eriksrud.

Det skal sykles i 45 minutter på Bjerke, og ingen vil bli tatt ut underveis. Foreløpig er det 33 ryttere på meldt, hvorav tre damer. Noen endringer siden sist blir det likevel.

Løypen blir noe lenger enn ved sist arrangement, Eriksrud melder at de har fått tak i flere franske gjerder som gir muligheter for å legge løypa litt mer frem og tilbake.

Akkurat hvordan løypen blir vet ingen ennå.

– Løypen blir til mens vi lager den, det er ingen av oss som har tid til å kjøre en test med det, ler Eriksrud. 

PS: For deg som vil ha mer sykkelkross, fortvil ikke. Romjula er den definitive høysesongen for proffene. Følg med, så kan du titte på sykkelkross hele jula.