/ Sykler

NORSK LEKESTUE I VM

Sven Erik Bystrøm ble verdensmester, med Kristoffer Skjerping på tredjeplass!

Sist oppdatert 26. september 2014 kl 18.38
GULL!: Sven Erik Bystrøm tok Norges andre fellesstartgull i U23-klassen, forrige gang var Kurt Asle Arvesen i 1997! Foto: Cor Vos.
GULL!: Sven Erik Bystrøm tok Norges andre fellesstartgull i U23-klassen, forrige gang var Kurt Asle Arvesen i 1997! Foto: Cor Vos.

Sven Erik Bystrøm gikk solo med fem kilometer igjen, og haugesunderen så seg aldri tilbake.

Inn på oppløpet var han fullstendig overlegen og kunne nyte de siste hundre meterne på vei inn mot en fantastisk VM-seier.

Enda bedre ble det når det jaktende feltet krysset målstreken, Kristoffer Skjerping tok en strålende bronsemedalje og like bak fulgte Sondre Holst Enger på en knallsterk femteplass. På en dag som denne må det vel være lov å si at "vi eier sykkelverden"?

Timingen kunne knapt vært bedre etter at Norge i går ble tildelt VM i 2017. Om tre år vil disse gutta være inne i sine beste år, og kapable til å gjøre det helt store! De som trodde norsk sykkelsport vil slite etter Thor Hushovds karriereslutt kunne knapt tatt mer feil.

Fremtiden er rett og slett fantastisk lys. Både Bystrøm og Sondre Holst Enger har allerede signert proffkontrakter for kommende sesong, mens Kristoffer Skjerping med sin tredjeplass trolig også vil ta steget opp. 

Slik gikk det til: 

I vår forhåndssak skrev vi at Australia hadde et sterkt lag, og gjengen fra Down Under tok tidlig kommandoen i feltet. Bortsett fra da kaptein Caleb Ewan hadde et uhell underveis styrte de rittet med jernhånd helt til den siste runden. De norske gutta holdt seg rolige i feltet og lot klokelig de andre lagene ta seg av drajobben. På den siste runden plasserte våre menn seg meget godt i feltet før de avgjørende bakkene. 

Slitne australiere klarte ikke å beholde kontrollen da angrepene florerte på den siste runden. I denne fasen var våre norske gutter svært aktive og var med på alt som skjedde. Colombianske Ramirez fikk en luke på nesten 20 sekunder og så ut til å gå mot en sensasjon.

Inn i den siste bakken var imidlertid luken nede i syv små sekunder, og da klemte Sven Erik Bystrøm til for fulle mugger! Nordmannen leverte et støt som vi knapt har sett maken til, og blåste forbi samtlige konkurrenter.

Over toppen hadde han syv/åtte sekunder før utforkjøringen ned til mål. Et sliten felt klart ikke å hente tid på nordmannen som seiret med god margin! Bak tok Caleb Ewan spurten foran Kristoffer Skjerping, med Sondre Holst Enger like bak. Den norske jubeldagen var et faktum!

Det var naturlig nok en lykkelig vinner som snakket med arrangøren like etter målgang. 

– Jeg følte meg veldig bra og sparte meg til slutten av rittet. Jeg la alle kreftene i et støt og timet det helt riktig. Så suste jeg ned utforkjøringen og ga på inn til mål!

– Bergen i 2017 blir fantastisk, særlig siden jeg er fra Haugesund som ikke er langt derfra! 

TO AV TRE: Med Kristoffer Skjerping på tredjeplass ble det en fantastisk norsk dag! Foto: Cor Vos.

Resultater

Topp 10 menn U23 fellesstart

1

Sven Erik Bystrom (Norway)

4:32:39

 

2

Caleb Ewan (Australia)

0:00:07

 

3

Kristoffer Skjerping (Norway)

 

 

4

Tiesj Benoot (Belgium)

 

 

5

Sondre Hoist Enger (Norway)

 

 

6

Iuri Filosi (Italy)

 

 

7

Hernando Bohorquez Sanchez (Colombia)

 

 

8

Ilya Davidenok (Kazakhstan)

 

 

9

Silvio Herklotz (Germany)

 

 

10

Mathieu van der Poel (Netherlands)

 

Publisert 26. september 2014 kl 18.38
Sist oppdatert 26. september 2014 kl 18.38
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen