Martin Siggerud er relativt fersk i Zwift-sammenheng, men traff med taktikken på den kuperte Innsbruck-løypa.
– Det var lagt opp til mye bakker i dette rittet, og det passer meg bra. Jeg prøvde å holde meg rolig i den første bakken for så klinke til mot slutten av den siste bakken, og det lyktes jeg med, sier Martin Siggerud.
Han slo Zwift-veteranen Morten Vaeng med 14 sekunder på det 25 kilometer lange rittet, som er det første av seks i NCFs nye Zwift-cup. Se fakta nederst i saken
Vaeng hadde valgt motsatt taktikk av Siggerud, og angrep hardt i første bakke, både for å sikre seg poeng og for å få en luke. Det siste lyktes han bare delvis med, så da Siggerud støtet seg opp i siste bakke var Vaeng kjørt.
– Jeg klarte å henge på han en liten stund, før han tok et magadrag og kjørte rett ifra meg, så jeg er veldig fornøyd med å dra i land en andreplass. Martin var i en egen klasse den siste kilometeren, sier Vaeng, som for øvrig ble tidenes første Zwift-norgesmester i 2018.
Substitutt for OL-oppkjøring
Terrengspesialisten, som er en del av det norske A-landslaget på sjette året, legger ikke skjul på at han helst skulle utnyttet sin siste sesong som U23-rytter til å kjempe om verdenscup-poeng.
– Jeg savner den ordinære sesongen noe helt sykt, for å være ærlig. Det er dessuten litt ekstra kjipt at dette er min siste sesong som U23-rytter, og et år jeg virkelig har sett frem til. OL har også vært en drøm og mål for meg, som også blir utsatt. Men slik er det, og man får bare prøve å holde motivasjonen oppe, sier Siggerud, som altså døyver konkurranseabstinensen med Zwift.
Tirsdagens runde i NCF Grand Prix var Siggeruds fjerde ritt i Zwifts digitale univers, og 22-åringen forteller at lærekurven har vært bratt.
– Det første rittet jeg syklet var helt håpløst, men jeg har stadig blitt litt og litt bedre til å kjøre taktisk smart. Zwift-ritt er jo delvis som ute hvor du må kjøre med hodet og ikke bruke unødvendig krefter. Konkurransetiden på snaue timen gjør at det blir en bra hardøkt, og det ligner jo litt på det vi terrengsyklister trener på, så er om ikke annet blir slike ritt en knallbra hardøkt, sier Siggerud.
Saken fortsetter under

OL-HÅP: Martin Siggerud skulle heller syklet verdenscup enn Zwift-cup, men tar de rittmulighetene som byr seg nå. Her fra verdenscuprunden i rundbane i Snowshoe, USA, i 2019. Foto: Eddy Knudsen Storsæter
Topp 3 menn elite
1. Martin Siggerud, 42:08, 43 poeng
2. Morten Vaeng, Kalas e-Sport Racing Team, 42:22, +13.924 sekunder, 50 poeng
3. Erik Ysland, Gausdal SK, 42:25, + 16.779 sekunder, 44 poeng
Topp 3 kvinner elite
1. Sigge Flogstad, 55:10, 43 poeng
2. Trude Stormo, 55:26, + 16.011 sekunder, 40 poeng
3. Cathrin Haug-Sannes, Revo/SK Rye, 57:03, +1:53, 34 poeng
Fullstendige resultater eliteklasser
Egen cup for aldersbestemte klasser
NCF Grand Prix er den første norske e-sport serien med aldersbestemte klasser, og tilbudet er blitt godt mottatt. Menn og kvinner sykler i samme aldersklasse, og det konkurreres i klassene under 17 år, 17-29 år, 30-39 år, 40-49 år og 50+ år.
Totalt var det over 500 ryttere med på første runde av NCF Grand Prix: 419 fordelt på de fem aldersklassene og 86 i de to eliteklassene.
Fullstendige resultater alle aldersbestemte klasser
NCF Grand Prix kjører separate resultatlister for både master og ungdomsryttere, samt egen start for elite/åpen klasse. Serien består av seks ritt der de fire beste teller. Neste ritt i cupen arrangeres førstkommende tirsdag klokka 19.
Lyst til å prøve deg på Zwift? Digitale ritt er ikke helt som ute: Her er våre beste tips du bør ha i bakhodet om du er ny innen e-sykling.
NCF Grand Prix 2020
- NCF Zwift cup bestående av seks ritt over seks uker, der de fire beste rittene teller mot sammenlagtplassering i cupen.
- Det deles ut poeng for innlagte spurter og klatringer, samt poeng for plassering over målstreken. Alle poeng oppnådd i ritt teller mot sammenlagt plassering i cupen. Rytteren med best tid vinner rittet, mens rytteren med flest poeng etter endt cup vinner sammenlagt.
- Alle rittene arrangeres tirsdag kveld. Alle klasser starter klokka 19.
Rittdatoer og løyper er som følger:
5.mai: Innsbruck / Lutscher – 24,2 kilometer og 827 høydemeter
12.mai: Richmond / Cobbled Climbs – 3 runder, 36,8 kilometer og 532 høydemeter
19.mai: New York / Everything Bagel – 34,2 kilometer og 525 høydemeter
26.mai: Watopia / Volcano Circuit – 10 runder, 40 kilometer og 170 høydemeter
2.juni: Yorkshire / Royal Pump Room – 8 x 1 runde, 27,7 kilometer og 490 høydemeter
9.juni: Muir And The Mountain – 34,1 kilometer og 792 høydemeter