NCF Grand Prix 2020 starter tirsdag 5. mai med enda mer kuperte løyper, og både elite- og aldersbestemte klasser.
Også denne serien består av seks ritt der de fire beste teller, men formatet og konseptet er litt annerledes enn NCF Spring Cup, som ble avsluttet tirsdag 28.april.
Egen start for elite og aldersbestemte klasser
Det er lagt opp til to muligheter for hver rittrunde NCF Grand Prix: elite/åpen klasse for både menn og kvinner, og aldersbestemte klasser. Alle klassene starter klokka 19.00.
Aldersklassene det konkurreres i er under 17, 17-29, 30-39, 40-49 og 50+.
– Mange har etterspurt en aldersbestemt cup også for ungdom, istedet for Zwifts vanlige kategorier som rittene i Spring Cupen var, forklarer Tom Ove Kaland, leder i grenutvalget for e-sykling i NCF.
Rittene i NCF Grand Prix vil gjennomgående være kortere, men mer kuperte, enn de som ble kjørt i NCF Spring Cup. Underveis er det lagt inn poeng for spurt og klatringer, samt poeng for målplassering. Alle poeng som tas i ritt blir lagt til sammenlagtlisten. Den rytteren med flest poeng vinner.
Skretteberg jakter revansj
Det var Kristin Falck fra Canyon som vant dameklassen i NCF Spring Cup, mens Jonas Iversby Hvideberg fra Uno-X tok sammenlagtseieren i menn elite (kategori A+).
Mathias Skretteberg, som ble nummer to sammenlagt i NCF Spring Cup, er klar for å ta revansj i den nye cupen. I forkant av NCF Spring Cup hadde 19-åringen fra Ringerike SK knapt syklet ritt i Zwift, men i løpet av den første uoffisielle Norgescupen i e-syklig har han gjort seg en rekke erfaringer.
– Det er en del ting i Zwift som er veldig annerledes enn å sykle ute, så jeg har lært en del om å sykle ritt i Zwift i løpet av våren, sier Skretteberg, og forklarer:
– Det er definitivt viktig å kunne løypa på forhånd, for i Zwift får du ikke noe varsel om at du for eksempel nærmer deg en poengsprint. Den første gangen jeg syklet NCF Spring Cup var det poeng på annenhver runde, men jeg spurtet på feil runde. Da jeg gikk i mål trodde jeg at jeg hadde vunnet alle de innlagte poengene. Etterpå så jeg at jeg hadde ikke tatt noen, sier Skretteberg.
Lyst til å prøve deg på Zwift? Digitale ritt er ikke helt som ute: Her er våre beste tips du bør ha i bakhodet om du er ny innen e-sykling.
Saken fortsetter under

REVANSSJELYSTEN: Når NCF Grand Prix 2020 starter på Zwift i morgen, er Mathias Skretteberg klar for å revansjere andreplassen sammenlagt i NCF Spring Cup.
E-sykling blir NM-gren
Under NCFs forbundsting i mars vedtok sykkelforbundet å ta inn e-sykling som en offisiell gren under NCF. Ambisjonen til NCF er å få på plass en offisiell norgescup i e-sykling, samt eget NM i grenen.
Det internasjonale sykkelforbundet UCI tok inn e-sykling som egen gren i fjor, og etter planen skal det første UCI-verdensmesterskapet i e-sykling arrangeres i løpet av 2020. Zwift inngikk i fjor høst en avtale med UCI om å levere den tekniske plattformen for e-sykling.
NCF Grand Prix 2020
- NCF Zwift cup bestående av seks ritt over seks uker, der de fire beste rittene teller mot sammenlagtplassering i cupen.
- Alle rittene arrangeres tirsdag kveld. Alle klasser starter klokka 19.
Rittdatoer og løyper er som følger:
5.mai: Innsbruck / Lutscher – 24,2 kilometer og 827 høydemeter
12.mai: Richmond / Cobbled Climbs – 3 runder, 36,8 kilometer og 532 høydemeter
19.mai: New York / Everything Bagel – 34,2 kilometer og 525 høydemeter
26.mai: Watopia / Volcano Circuit – 10 runder, 40 kilometer og 170 høydemeter
2.juni: Yorkshire / Royal Pump Room – 8 x 1 runde, 27,7 kilometer og 490 høydemeter
9.juni: Muir And The Mountain – 34,1 kilometer og 792 høydemeter