Trek har lagt ned store ressurser for å utvikle støtdempende og effektive brosteinssykler med seier i landeveisklassikeren Paris-Roubaix og Fabian Cancellara i tankene. Og i Checkpoint har de, i likhet med Specialized, adoptert teknologien fra sin Roubaix-vinnende sykkel.

Checkpoint SL 5 har karbonramme med Treks støtdempende konsept de kaller IsoSpeed. Systemet frikobler seterørets bevegelser i lengderetningen fra resten av rammen, slik at setet kan flekse mer bakover og nedover over ruglete terreng. Trek har tatt klare bikepacking-grep med grussykkelen Checkpoint, sammenlignet med søstersykkelen Domane.

Checkpoint lar deg justere lengden på kjedestagene for å øke stabiliteten til turer med last, eller forkorte dem for å gjøre sykkelen kvikkere til landeveissykling. Vi valgte å bruke den i korteste innstilling slik den blir levert, men har du ambisjoner om å laste sykkelen tungt, eller bruke 27,5-tommer hjul og feitere dekk, er det fint å ha muligheten. Checkpoint har uansett god klaring til store dekk selv med store hjul. Bra!