Simon Spilak fra Team Katusha tauet og tauet i motvinden opp den siste bakken, og vant også spurten mot Steven Kruijswijk. Belkinrytteren sørget således for at ledertrøyen ble i laget, på en dag hvor Lars Petter Nordhaug virkelig fikk merke hardkjøret han har vært igjennom de siste ukene. 

Dagens etappe med målgang på toppen av Kvænangsfjellet var alt annet enn den noget roligere affæren vi var vitne til i går. Lars Petter Nordhaugs fenomenale kjøring fra den første etappen hadde gjort at mange ventet at dette var dagen han skulle avgjøre rittet en gang for alle.

Annonse

Men slik ble det absolutt ikke. 

– Det er ikke noe gøy det her. Jeg trodde jeg kunne, men det gikk bare ikke fortere, sa en skuffet og utslitt Nordhaug til TV2 etter målgang. 

For opp den siste stigningen var han bare en skygge av seg selv. Et lite brudd med blant annet Adrian Gjølberg ble tatt igjen tidlig i klatringen, og flere små angrep med blant annet Michael Olsson fra Ringeriks-Kraft og Oskar Svendsen fra Team Joker fulgte. 

Men det var først da Simon Spilak gikk til med fem kilometer igjen at panikken begynte å bre seg hos seerne. Steven Kruijswijk fulgte, og feltet som satt litt lenger bak sakket stadig akterut. Ingen ville ta ansvar, og angrepene som kom var både få og halvhjertede.

UTKJØRT NORDHAUG

På halen av feltet satt Lars Petter Nordhuag. Ledertrøyen hadde sitt fulle hyre med bare å følge med, i en gruppe han normalt sett ville parkert. Spilak på sin side avgjorde etappen helt alene.

I mål fortalte en tydelig frustret Nordhaug om hvordan han følte seg.

– Jeg hadde ikke sjans. Jeg prøvde å følge Spilak, men jeg har hatt vondt i et kne et par dager og det hemma meg mye i dag. Jeg har prøvd å late som ingenting, men jeg hadde vondt i dag. Jeg er sliten etter Polen rundt, jeg har hatt elendig restitusjon.

Lars Petter er inne i sin hardeste periode som sykkelrytter noensinne. Opplegget han har fått av Team Belkin for andre del av sesongen er beinhardt. For hardt vil mange mene. 

– Jeg skal kjøre 32 ritt på 41 dager, og det er tøft på kroppen med reisingen. Jeg merker det allerede. 

Nordhaug er nå nummer to i sammendraget. 

PS: Den tøffe motvinden gjorde at også Alexander Kristoff satt med feltet inn til mål. Hushovd trillet i mål med bussen. 

Dagens etappe:

1.

SPILAK S.

KAT

03h 18' 39''

2.

KRUIJSWIJK S.

BEL

00' 00''

3.

HIVERT J.

BEL

00' 15''

4.

KRISTOFF A.

KAT

00' 15''

5.

ELMIGER M.

IAM

00' 15''

Sammenlagt:

1.

KRUIJSWIJK S.

BEL

13h 39' 57''

2.

NORDHAUG L.

BEL

00' 08''

3.

VILLELLA D.

CAN

00' 17''

4.

KRISTOFF A.

KAT

00' 21''

5.

HIVERT J.

BEL

00' 24''

Klatrekonkurransen:

1.

JENSEN A.

OHR

8 pts

2.

SPILAK S.

KAT

6 pts

3.

NORDHAUG L.

BEL

4 pts

4.

WILMANN F.

KRA

4 pts

5.

TIMMER A.

GIA

4 pts

Poengkonkurransen:

1.

KRISTOFF A.

KAT

26 pts

2.

KRUIJSWIJK S.

BEL

21 pts

3.

NORDHAUG L.

BEL

16 pts

4.

SPILAK S.

KAT

15 pts

5.

HIVERT J.

BEL

15 pts