De som eventuelt lurte på om onde tunger og regn skulle greie å prege mesterskapets første øvelse i Bergen, fikk seg en solid vekker. Kvinnenes lagtempoøvelse ble gjennomført med et enormt publikumsoppmøte, og særlig startrampen var omkranset av jublende folkemenge

I knallsol.

Annonse

Derfra og inn skulle øvelsen bli jevnere enn forventet - og hardere. De mange stigningene i løpet av løypen skulle gjøre livet surt for ellers veldrillede lagtempolag, og det skulle vise seg å være de som turte å ta det roligst i stigningene som gjorde det best.

LES OGSÅ: Vi lanserer ny bok under VM i Bergen!

Oppsummeringen fra tre ganger verdensmester i lagtempo, Ellen van Dijk, talte sitt tydelige språk:

– Løypa var knallhard, og vi var utrolig fokuserte på å holde igjen, ellers ville vi sprengt hele laget. Det tror jeg var vår store styrke, sa hun til UCI etter målgang.

– Men ingen av oss forventet dette. Da vi kom i mål, visste vi at vi hadde kjørt et bra løp, og vi var sikre på at vi hadde kommet på podiet. Vi var fornøyde allerede da. Vi så at vi var i nærheten av Boels, men da vi skjønte vi hadde slått dem, da var vi overrasket.

LES OGSÅ: Prøv det på Ingrid Moes knallsterke QOM i Gullbotn

Van Dijk kjørte senest i fjor for favorittlaget, Boels-Dolmans. Det nederlandske laget klokket altså i mål bare 12,4 sekunder bak Sunweb. Cervélo Bigla kom på tredjeplass, 24 sekunder bak Sunweb.

alt

NORSK SKUFFELSE

Team Hitec var på ingen måte i favorittsjiktet, men hadde likevel mye å kjøre for. VM på hjemmebane er selvsagt historisk, men med tanke på at to av rytterne har dette som siste øvelse i karrieren, var det et følelsesladd sekskvinnerslag som sto på strek.

Da jentene trillet i gang, var både Miriam Bjørnsrud og Cecilie Gotaas Johnsen så vidt over fire mil unna sine siste øyeblikk som proff.

Ingen av de to var videre fornøyde etter dagens sisteplass:

– Det var utrolig hardt, lagtempo er jo noe av det hardeste man kan kjøre, og man er ikke sterkere enn det svakeste ledd, oppsummerte Bjørnsrud til TV2 etter målgang.

RESULTATLISTE

1. Team Sunweb,
2. Boels Dolmans (+12.43)
3. Cervelo-Bigla (+28.03)
4. Canyon SRAM (+1.04.79)
5. Team Virtu Cycling (+2.51.52)
6. FDJ Nouvelle(+3.23.04)
7. BTC City Ljubljana (+3.46.58)
8. Bepink Cogeas (+4.07.29)
9. Hitec Products (+4.58.84).