Landevei har etter hvert begynt å få et solid bok-arsenal, med blant annet Vélochef i Europa, Bakker og berg, og nå med vår siste utgivelse, 71 bakker du må sykle i Norge.

Den siste boken er en liten bok laget for å ha på lomma når du er ute og sykler, slik at du enkelt kan navigere deg mellom det vi mener er de mest spennende bakkene i Norge.

Annonse

Vi slår på tråden til forfatter Geir Stian Ulstein, travelt opptatt på Sørlandet med familieforvaltning, brillepuss, skrivemaskinrens og tjuvtrening.

KOM PÅ LANSERING! Fredag 18.00 i Bergen

– Hallo Geir Stian, alt vel? Vi skal ha fredagspraten her, og du er aktuell fordi du akkurat har gitt ut ny bok, klar?
– Fredagsprat, er det på nettsiden eller? Jeg regner jo med det, men jeg har ikke fått sånn plussabonnement ennå, jeg får kanskje fikse det.

– Men fra spøk til alvor, du har nå altså gitt ut din tredje bakkebok, etter Drømmenes fjell og Bakker og Berg. Hva er unikt med denne boken?
– 71 bakker du må sykle i Norge er mer som en guidebok, mens de to forrige bøkene er større litterære kunstprosjekt. Dette er et lite oppslagsverk du kan ha med deg på lomma. Formatet er målt til Landeveis trøye, og papiret tåler svette også. Vi hadde en del bakker fra bakkeboka som ikke kom med, og vi har laget en del nye, så dette er mer som et oppsamlingsheat med nye bakker, og klassikere til glede for nye lesere.

– Så denne kan du ha på lomma? Det er spennende. Hva med de gamle, er de for store til det?
– Bakker og berg veier like mye som en brostein og er stor, så den må du eventuelt ha en bil for å ta med, det er jo en bok du har på kaffebordet. Du kan jo ha en sånn henger, var det ikke Kristoff som fikk sponsa en sykkelbarnevogn?

– Det husker jeg ikke, men samma det. Tre bakkebøker, kommer det flere?
– Nei, nå er vi ferdig. Nå holder jeg på med en bok om monumentene, som kommer til våren. Jeg jobber også med en roman om Tour de France fra 1919, en svart komedie om de første norske deltagerne i Touren. Alt som står i den romanen er historisk korrekt, unntatt de norske deltagerne.

– Sier du det? Vi gleder oss allerede. Men det er fredag, og vi må ta våre faste dilemma. Er du klar?
– Jeg er vel det.

– Vi begynner med en klassisk. Skive-eller felgbremser?
– Det blir felgbremser. Det er det som står på sykkelen.

– Den neste er litt kjip, men blir det vann eller sportsdrikk på langtur?
– Det blir sportsdrikk, det føles litt mer sånn luksus. (Geir Stian er fra Toten, red.anm)

– Nå har du jo laget tre bakkebøker, men foretrekker du å sykle pp eller ned?
– Det må bli oppoverbakker. Jeg liker å ha det vondt på en kontrollert måte.

– Og til slutt, foretrekker du Tour de France eller monumentene?
– Monumentene, helt klart. Jeg jobber med Paris-Roubaix i monumentboka akkurat nå, og nå gleder jeg meg bare noe vanvittig til rittet.