/ Sykler

Syklet Oslo-Alicante på 24 timer

Høybråten og Stovner IL syklet lengst, men Kreftforeningen ble den store vinneren i 24-timersrittet Watt vs Cancer i helga.

Sist oppdatert 21. mars 2018 kl 07.00
INTENST: Rytterne som deltok på 24-timersrittet Watt vs Cancer syklet en distanse lik Oslo-Alicante i løpet av konkurransen. Foto: Ladies Edition
INTENST: Rytterne som deltok på 24-timersrittet Watt vs Cancer syklet en distanse lik Oslo-Alicante i løpet av konkurransen. Foto: Ladies Edition

– Total gikk syklene i lokalet vårt 2503 kilometer. Det tilsvarer distansen fra Oslo til Alicante, og Kreftforeningen ble den store vinneren. Høybråten og Stovner IL syklet lengst med 755 kilometer. Ladies Edition syklet 720 kilometer, KPMG 650 kilometer, og Holmenkollen CK syklet 250 kilometer med litt hjelp av drop-in og diverse ryttere fra Høybråten og Stovner IL som syklet i stedet for å kjede seg, forteller Simen Strandås.

Han er rittleder og initiativtaker til 24-timersrittet Watt vs Cancer, som ble arrangert for første gang sist helg.

I Watt vs Cancer gjelder det å komme lengst i Zwifts verden på ett døgn, der tilbakelagt distanse utløser et beløp til kreftsaken. Parallelt med lagkonkurransen i klubbhuset gikk arrangerementet Watt vs Cancer inne på Zwift.

Rytterne samlet inn 40 000 kroner til Kreftforeningen i løpet av rittets 24 timer. Strandås har foreløpig ikke oversikt over hvor mange kilometer som ble syklet av ryttere som deltok på nett, men har fått en rekke meldinger fra ulike kanter.

LES OGSÅ: – Nå kan alle Zwiftere delta fra sin egen #paincave 

Inn mot rittet var Strandås tiltakende bekymret for om konseptet ville fungere, både i klubblokalet og på nett. Men verken rytterne eller teknikken sviktet. Rittet i klubbhuset var i gang punktlig klokka 18 på fredag, og på nett 55 minutter senere.

– Vi var mest nervøse for at alt det tekniske skulle fungere. Vi hadde liksom bare et forsøk på å få alle inn i rittet, men alt var oppe å gikk tidsnok og alle fikk blitt med på rittet online, sier Strandås.

Saken fortsetter under

Watt vs Cancer - Simen Strandås 1400x840
KLART: Watt vs Cancer fungerte knirkefritt både teknisk og fysisk, og arrangøren planlegger allerede en oppfølger. Foto: Simen Strandås

KLART: Watt vs Cancer fungerte knirkefritt både teknisk og fysisk, og arrangøren planlegger allerede en oppfølger. Foto: Simen Strandås

Luftgitar og rykk
Inne i klubbhuset var det fire lag. Caroline Vamnes lag Ladies Edition kom med ti ryttere. Arrangøren Høybråten og Stovner IL hadde 12 med, KPMG stilte med tre og Holmenkollen CK med en rytter. I tillegg kom det et dusin drop-in syklister, både barn og voksne, og stemningen var upåklagelig.

– Denne eventen var fantastisk morsom, og vi er stolte over å ha deltatt. Som lag gir jeg oss terningkast seks på samarbeid. Vi motiverte hverandre gjennom hele etappen, så takk til Simen Strandås som gjorde vår fredag og lørdag til en av Ladies Editions aller beste, sier Caroline Vamnes.

Rittlederen selv er også fornøyd med arrangementet.

– Starten var magisk. Det var tretti personer inne i vårt lille lokale som heiet i gang de fem syklistene som startet først. Harald fra klubben vår gjorde akkurat som han pleier på turene våre. Etter ti minutter kjedet han seg, og rykket for å ha det litt moro. Det samme gjorde han i Zwift. Da var det mange som lo. Han hadde jo bare 1 time og 50 min igjen av sin økt. Etterpå hoppet han rundt i lokalet og spiller luftgitar, forteller Strandås.

Han lot seg spesielt imponere av Erno Kainulainen på KPMGs tremannslag.

– Erno fra Finland tok en nattevakt på 10 timer. Da han vekslet med nestemann lørdag morgen sa han "It was a blast!"

Saken fortsetter under

Erno Kainulainen Watt vs Kreft - Caroline Vamnes 1000x
NATTEVAKTEN: Erno Kainulainen fra KPMG tok nattskiftet og syklet ti timer i strekk. Foto: Caroline Vamnes

NATTEVAKTEN: Erno Kainulainen fra KPMG tok nattskiftet og syklet ti timer i strekk. Foto: Caroline Vamnes

Over all forventning
– Jeg føler at dette gikk over all forventning. Alternativet var at alle vi som deltok satt hjemme fredagskvelden, men i stedet for ble det et minneverdig døgn og vi har fått inn 40.000 kroner i bidrag til Kreftforeningen. Alle som var med hos oss har sagt de vil være med en gang til. Da vet vi at vi har gjort noe riktig, sier Strandås.

LES OGSÅ: Norge best i verdens på everesting   

Rittlederen takker også alle som bidro på ulike måter, selv om de ikke skulle sykle.

– Det var folk som kokte kaffe, stekte vafler, kokte pølser, vasket garderober og dusjer. Vi fikk masse hjelp, og det gjorde at vi kom oss smertefritt gjennom alle de 24 timene vi holdt på. Og på lørdag kom Old Boys fotballaget til Høybråten og Stovner IL innom etter trening og handlet vafler og boller for 500 kroner for å støtte saken. De lånte også ut nøklene til deres luksusgarderobe med pils i kjøleskapet og badstue.

Saken fortsetter under

Watt Vs Cancer - Caroline Vamnes 1400x933
LAGARBEID: De ti jentene i Ladies Edition byttet på å sykle, og la bak seg 720 kilometer i løpet av de 24 timene rittet varte. Foto: Caroline Vamnes

LAGARBEID: De ti jentene i Ladies Edition byttet på å sykle, og la bak seg 720 kilometer i løpet av de 24 timene rittet varte. Foto: Caroline Vamnes

Må senke terskelen
Rittet på Zwift fikk klassifisering A. Dette er for syklister med 4 watt/kg og oppover.

– Klassifiseringen på Zwift skremte nok bort mange. Neste år ønsker vi å få det klassifisert som E for Everybody. Vi vil også sette opp parallelle ritt på en time og tre timer i tillegg til hovedrittet på 24 timer. Det vil gjøre det lettere for ryttere som er alene og synes at 24 timer er litt i lengste laget, sier Strandås.

Han ser et enormt potensial for rittkonseptet, siden det kan arrangeres flere steder på en gang.

– Det hadde vært veldig moro om vi fikk opp lokale arrangører over hele landet. Dette er ikke noe å være redd for.

Også i klubbhuset vil arrangøren gjøre noen endringer.

– Neste gang ønsker vi at vi stiller med mer av utstyret, slik at terskelen for å delta blir lavere, sier Strandås. 

Irén Westrum - syklet lengst av LE  Caroline Vamnes 1400x933
SEIG: Irén Westrum syklet fire-fem timer og var den som syklet lengst av damene i Ladies Edition. Foto: Caroline Vamnes

SEIG: Irén Westrum syklet fire-fem timer og var den som syklet lengst av damene i Ladies Edition. Foto: Caroline Vamnes

Publisert 21. mars 2018 kl 07.00
Sist oppdatert 21. mars 2018 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen