/ Zwift

– Nå kan alle Zwiftere delta fra sin egen #paincave

Lagkonkurransen Watt mot kreft åpnes for hele verden og blir første av sitt slag på Zwift.

Sist oppdatert: 13. mars 2018 kl 18.45
GLOBALT: Watt mot kreft ble Watt vs Cancer og er nå åpen for Zwifter fra hele verden. Foto: Simen Strandås
GLOBALT: Watt mot kreft ble Watt vs Cancer og er nå åpen for Zwifter fra hele verden. Foto: Simen Strandås
Lesetid: 4 minutter

I Watt vs Cancer gjelder det å komme lengst i Zwifts verden på ett døgn, der tilbakelagt distanse utløser et beløp til kreftsaken. Konkurransen, som først ble lansert som Watt mot kreft, arrangeres fredag 16. til lørdag 17. mars i klubblokalene til Høybråten og Stover IL-Sykkel. Parallelt med lagkonkurransen i klubbhuset, arrangeres også Watt vs Cancer inne på Zwift.

– Man kan nå delta i Watt vs Cancer uansett hvor man har tilhold. Meg bekjent blir dette det første 24-timers rittet på Zwift, og alle i hele verden kan delta. Alle syklister som deltar oppfordres til å bidra med 1$ eller 1€ pr syklede kilometer, sier Simen Strandås, som er initiativtaker til arrangementet.

I lagkonkurransen på klubbhuset kan hvert lag stille med opp til 12 ryttere, men kun en rytter er i aksjon om gangen. Det er opp til laget hvordan de vil disponere rytterne sine. Det laget som tilbakelegger flest kilometer i løpet av konkurransetida, vinner. Inne på Zwift kan også enkeltryttere delta.

LES OGSÅ: Hvem sykler lengst på 24 timer? 

Verdenspremiere på Zwift
Gode nyheter sprer seg raskt. Etter at Strandås lanserte Watt mot kreft tidligere i vinter, har han blitt kontaktet av syklister i Amerika. De har bidratt til at Oslo-klubbens lokale initiativ har blitt et offisielt 24-timers veldedighetsritt på Zwift.

Tittelen på Zwift er Watt vs Cancer, og online versjonen starter klokka 18:55 fredag 16. mars. Med offisiell status på Zwift, åpner Strandås også rittet for alle norske klubber.

– Vi kommer til å sende invitasjon til alle de norske klubbene vi finner kontaktinformasjon til, sier han.

Strandås minner om at det ikke er noe krav om at ryttere og lag må fullføre alle de 24 timene rittet er åpent.

– Vi oppfordrer og utfordrer alle syklister på Zwift i Norge om å bli med så lenge de orker og bidra til en god sak. Det er allerede ryttere fra Japan, Frankrike, Italia, Norge og Tyskland som har huket av for "going" på eventen, men hvor mange som faktisk bidrar til sin nasjonale kreftorganisasjon får vi ikke målt, sier han.

Det er ingen startkontingent for rittet, men arrangøren oppfordrer lagene til å donere ti kroner til Kreftforeningen for hver kilometer som sykles.

– Dersom hvert lag har en snittfart på 30 kilometer i timen, vil de bidra med over 7000 kroner. Med fullt hus vil vi da ha over 140 deltakere i salen, og det sier seg selv at det blir sosialt, sier Strandås.

Saken fortsetter under

Watt vs cancer Skjermbilde jpg 1200x
WATT VS CANCER: Skjermdump fra Zwift-konkurransen

WATT VS CANCER: Skjermdump fra Zwift-konkurransen

Engasjerte deltakere
Så langt er Ladies Edition største lag på startlista.

– Vi stiller med ti ryttere og spesialtilpasset sykkel fra sponsor. Vi har også hentet inn hjelp fra sponsorer, og satt i gang en egen innsamling. Vi håper å nå 20.000 kroner, sier Caroline Vamnes, som er ildsjelen bak jentesatsingen Ladies Edition.

LES OGSÅ: – Folk må komme på trening for å bli bedre   

– Ladies Edition har lagt lista høyt. Det er veldig moro at de som blir med på galskapen er så dedikerte og gir bånn gass, sier Strandås.

Saken fortsetter under

Caroline Vamnes - Oct 2017 - Foto Ladies Edition 800x
LADIES EDITION: Caroline Vamnes jentesatsing stiller med ti ryttere på klubbhuset til Høybråten og Stovner IL på fredag. Foto: Ladies Edition

LADIES EDITION: Caroline Vamnes jentesatsing stiller med ti ryttere på klubbhuset til Høybråten og Stovner IL på fredag. Foto: Ladies Edition

Fortsatt god plass til flere
Konkurransen er nå snart fulltegnet med fem lag bekreftet og fire lag på kanskje. Strandås skulle gjerne hatt flere.

– Å sykle midt på natta sitter nok litt langt inne for noen. Men vi er nå fem lag, fire sitter på gjerdet, så det blir minst 60 ryttere som skal kjøre på i vårt lokale, sier han, og lover både underholdning og påfyll underveis.

– Vi strømmer rittet Milano-San Remo på storskjerm, og god stemning i kafeteriaen med vafler, pølser og sterk kaffe, sier Strandås.

Link til Zwift race
Link til event
Link til innsamling til kreftforeningen 

Simen Strandås 2017 - Foto Privat 800x
ILDSJEL: Simen Strandås tok initiativet til Zwift-konkurransen som nå har blitt åpen for hele verden. Foto: Privat

ILDSJEL: Simen Strandås tok initiativet til Zwift-konkurransen som nå har blitt åpen for hele verden. Foto: Privat

Publisert 13. mars 2018 kl 18.45
Sist oppdatert 13. mars 2018 kl 18.45
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen