Det ble klart lenge før målgang at Lars Petter Nordhaug og Team Belkin hadde satt en stor rød ring rundt dagens dato i rittkalenderen. 

Mens Lars Petter i fjor sikret seg klatretrøyen i det samme rittet, siktet han i dag enda høyere. Med en kupert avslutning som smidd for aggressive klatrere, satte Team Belkin seg forrerst i feltet og kontrollerte dagens brudd. 

Annonse

Når det nærmet seg finalen, lot ikke «Lappe» det være noen som helst tvil om hvilke planer han hadde. 

– Jeg hadde veldig lyst til å hale i land en seier, forklarte Lars Petter til TV2 rett etter målgang. 

For den offensive kjøringen vi har sett mange ganger tidligere, har ofte ført til en utslitt rytter i mål litt bak vinneren. I dag ville det seg annerledes. 

Opp den nest siste bakken støtet Nordhaug, og det som var igjen av sprintere forsvant. Fra Team Katusha kom Simon Spilak opp, før den nye duoen ble hentet av en liten gruppe. 

Opp dagens siste bakke til Nordkapp-platået så Nordhaug seg tilbake for siste gang. Støtet var det ingen som fulgte, og i sterk vind og skikkelig nord-norsk ruskevær sikret han seg sin første seier siden 2012. 

Offensive Øster Hus

Det var ikke bare Lars Petter Nordhaug som sørget for norsk oppmerksomhet idag. I det fem mann store bruddet som lenge var etablert, satt både Morten Mørland fra Sparebanken Sør, og tidligere U23-Norgesmester August Jensen fra Øster Hus-Ridley. 

Sistnevnte har lenge kjørt hjelperytter for vår nyeste proff, Sven Erik Bystrøm, men i dag hadde han kun seg selv å tenke på. Jensen plukket klatrepoeng jevnt og trutt gjennom dagen, og sikret med det både klatretrøye, og prisen for dagens mest aggressive rytter. 

Dagens etappe:

1.

NORDHAUG L.

BEL

04h 51' 03''

2.

VILLELLA D.

CAN

00' 11''

3.

KRUIJSWIJK S.

BEL

00' 13''

4.

ELMIGER M.

IAM

00' 20''

5.

HIVERT J.

BEL

00' 20''

6.

VOSS P.

TNE

00' 20''

7.

LAENGEN V.

BSE

00' 20''

Poengtrøya:

Klatretrøya: