/ Sykler

HATTRICK TIL HAGEN

Carl Fredrik Hagen tok sin tredje strake klatrekongetittel, mens Thrude Natholmen er ny dronning av Tryvann.

Sist oppdatert: 13. september 2016 kl 21.33
KONGELIGE: Thrude Natholmen og Carl Fredrik Hagen er klatredronning og klatrekonge 2016. Foto Marcus Liebold.
KONGELIGE: Thrude Natholmen og Carl Fredrik Hagen er klatredronning og klatrekonge 2016. Foto Marcus Liebold.
Lesetid: 4 minutter

Carl Fredrik Hagen klokkket inn på 38:21, og var 12 sekunder foran Asbjørn Slagtern Fjellvåg. Åsmund Løvik, som nylig satte ny rekord på Strava-segmentet Tryvann, sikret seg den siste pallplassen i herreklassen, 12 sekunder bak Fjellvåg. Sistnevnte startet ikke i samme pulje som Hagen og Løvik.

LEKTE MED KONKURRENTENE
– Jeg spilte litt. Pustet og peste litt og vinglet med sykkelen, forteller proffsyklisten, som kjører for Team Sparebanken Sør.

Hagen og Løvik kjørte fra resten av pulja så snart det bikket oppover.

– Vi kjører rulle på flata men Øyvind (Heiberg Sundby) og Sindre (Buraas) sliter litt på flata. De er kjempesterke, men de er ikke vant til å kjøre rulle, så det er klart de taper en del på det tekniske der og er litt bak. Men i bakken så splittes vi. Da holder Åsmund og jeg sammen. Det ble litt hardt og litt lurekjøring, og så litt støting på slutten. Men jeg hadde ikke syre i det hele tatt. Jeg kunne støtet mye tidligere, men jeg tenkte å være litt smart, sier Hagen.

Saken fortsetter under

Carl Fredrik Hagen - Åsmund Løvik - Klatrekonge 2016 - Marcus Liebold 1400x933
KATT OG MUS: Carl Fredrik Hagen (foran) lekte med Åsmund Løvik på vei opp til Tryvann. Foto: Marcus Liebold

KATT OG MUS: Carl Fredrik Hagen (foran) lekte med Åsmund Løvik på vei opp til Tryvann. Foto: Marcus Liebold.

Les også: HAGEN OG PERSSON PÅ TRONEN 

SKUFFET OVER TREDJEPLASSEN
Åsmund Løvik fra Team Fixit.no opplevde rittforløpet annerledes.

– Jeg og Carl Fredrik kjørte fra ved Besserud. Da delte vi egentlig på jobben derifra, så det var ikke noe lureløp, annet enn litt på slutten selvfølgelig. Jeg er jo litt skuffa, det er klart det. Men han var best i dag. Han tok meg på slutten. Jeg prøvde å kjøre fra to ganger, men da hang han på. Det var helt fair, sier Løvik.

Mannen som satte ny rekord på Strava-segmentet Tryvann tidligere i høst forklarer at det er noe helt annet å kjøre bakken under trening og på ritt.

– Det er noe helt annet på ritt, særlig når det er fellesstart, for da kan du ikke spille med åpne kort. Det er helt klart utfordringen. Du vet jo aldri hvor sterk den andre er, og så må du vite når du skal legge inn de ekstra kreftene, forklarer Løvik.

Men selv om han er skuffet over tredjeplassen, er Løvik imponert over stemningen og oppslutningen om Klatrekongen og rittkonseptet.

– Det er veldig kult at det er så mange som er med, så mange som syns det er gøy, og at det er så mange som heier langs løypa, sier han.

Les også: NY REKORD TIL TRYVANN 

Saken fortsetter under

Asbjørn Slagtjern Fjellvåg - Carl Fredrik Hagen - Åsmund Løvik - Klatrekonge 2016 - Marcus Liebold 1400x933
HERREPALLEN: Asbjørn Slagtjern Fjellvåg, Klatrekongen 2016 Carl Fredrik Hagen og Åsmund Løvik. Foto: Marcus Liebold

HERREPALLEN: Asbjørn Slagtern Fjellvåg, Klatrekongen 2016 Carl Fredrik Hagen og Åsmund Løvik. Foto: Marcus Liebold.

DEBUTERTE TIL SEIER
Thrude Natholmen var raskest av jentene, med tida 46:52. Tempospesialisten stilte til start fordi hun ikke hadde lyst til å trene intervall alene i kveld, og debutanten er fornøyd med både resultatet og arrangementet.

– Jeg syklet alene hadde bare folk på hjul, så jeg har syklet som en lang tempo, og det er jeg fornøyd med. Det var nok i bakken jeg avgjorde. Det gikk ikke så fort i Sørkedalen, sier Natholmen, som gjerne skulle sett rittet kjørt som en tradisjonell tempo.

– Det er et veldig bra arrangement, men det hadde vært gøyere om det var enkeltstart med for eksempel 15 sekunder mellom hver rytter. Jeg syns det er mer fair, sier hun.

Tryvanns første klatredronning, Kristin Falck, vant spurtoppgjøret om andreplassen og var i mål sekundet foran Christina Bus Holth. De to var i mål på henholdsvis 47:13 og 47:14. Natholmen syklet imidlertid ikke i samme heat som Holth og Falck.

Regjerende klatredronning Jeanette Persson fikk akutt sjukdom i heimen og mistet derfor sjansen til å forsvare tittelen.

Fullstendige resultater 

Sagene Klatrekonge har start i Sørkedalen og målgang på Tryvann, et format som ble innført i fjor. Rytterne starter ved Bogstadvannet, kjører en sløyfe inn til Skansebakken i Sørkedalen, og deretter opp til Tryvann via Ankerveien og Holmenkollveien. Rytterne kjøres i puljer på fem med to minutters mellomrom, og de antatt raskeste kjører sist. I år var det totalt 144 ryttere med, derav 20 damer. Det er nesten dobbelt så mange kvinner som i fjor. 

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen. 

Kristin Falck - Thrude Natholmen - Christin Bus Holthe - Klatrekonge 2016 - Marcus Liebold 1400x933
DAMEPALLEN: Kristin Falck, Klatredronning 2016 Thrude Natholmen og Christin Bus Holthe. Foto: Marcus Liebold

DAMEPALLEN: Kristin Falck, Klatredronning 2016 Thrude Natholmen og Christina Bus Holth. Foto: Marcus Liebold.

Asbjørn Slagtjern Fjellvåg - Morten Vaeng - Marcus Liebold 1400x933
NEST BEST: Asbjørn Slagtjern Fjellvåg, her med Morten Vaeng på hjul, sikret seg andreplassen i Sagene Klatrekonge 2016, men syklet ikke i samme pulje som vinneren Carl Fredrik Hagen og Åsmund Løvik på tredjeplass. Foto: Marcus Liebold

NEST BEST: Asbjørn Slagtern Fjellvåg, her med Morten Vaeng på hjul, sikret seg andreplassen i Sagene Klatrekonge 2016, men syklet ikke i samme pulje som vinneren Carl Fredrik Hagen og Åsmund Løvik på tredjeplass. Foto: Marcus Liebold.

Publisert 13. september 2016 kl 21.33
Sist oppdatert 13. september 2016 kl 21.33
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen