Åsmund Romstad Løvik leverte en klatreprestasjon av de sjeldne da han i dag satte ny rekord på den svært populære stigningen fra Gressbanen til Tryvann i Oslo. Team FixIt.no-rytteren tilbakela klatringen på 13 minutter og 15 sekunder, hvilket er hele 16 sekunder bedre enn den forrige rekorden, satt av Carl Fredrik Hagen fra Team Sparebanken Sør i 2014. 

Klatringen til Tryvann

5,5 kilometer fra Gressbanen ved Holmendammen

7 prosent gjennomsnittlig stigning

Ny rekord satt av Åsmund Løvik 31.07.2016 er på 13min15sek, 443 watt. 

Den forrige rekorden var på 13min31sek og ble satt av Carl Fredrik Hagen i 2014. 

Annonse

Stravasegmentet Klatringen til Tryvann fra Gressbanen er trolig den mest populære veistrekning blant norske syklister. De 5,5 kilometerne, som stiger med syv prosent i snitt har blitt syklet utrolige 32 854 ganger av treningsnettstedets medlemmer. 

Løvik var naturligvis svært fornøyd etter rekordtiden, men avslører samtidig at rekordforsøket slettes ikke var planlagt da han la ut på treningstur i dag morges. 

- Jeg skulle egentlig kjøre en lengre intervalløkt i dag, og varmet opp inn Sørkedalen først, men halvveis ut igjen tenkte jeg "fuck it, nå kliner jeg til". Jeg hadde uansett tenkt å prøve meg en gang denne sommeren siden det er en fin formtest, men jeg tok det litt på sparket akkurat i dag siden forholdene var ganske fine, og relativt like som forrige gang jeg makset. sier rekordmannen til Landevei.no 

27-åringen har tidligere markert seg i Birkebeinerrittet ved flere anledninger, samt ved sterke plasseringer i flere UCI-ritt. Senest i våres ble han nummer tre i tøff Sundvolden GP. Dagens rekord er også en prestasjon Åsmund kommer til å høste mye anerkjennelse for, å ta KOM'en i akkurat denne bakken betyr også litt ekstra for ham personlig. 

- Det er klart det er gøy å inneha bestetiden på Strava siden det er et av, hvis ikke Norges mest populære segment. Det er også et litt spesielt segment for meg personlig siden jeg har vokst opp bare noen kilometer unna og har kjørt intervaller der siden jeg var 12 år.

Selv om dagens tid var en stor forbedring av den forrige rekorden utelukker ikke Åsmund at han kan ha enda mer på lager i fremtiden. Høsten formtopp har han nemlig ikke planlagt før om en måneds tid. 

SE OGSÅ: LIVET PÅ LANDEVEIEN - MOTBAKKEDILLEN

- Det er selvsagt vanskelig å si, om og eventuelt hvor mye mer man har inne. Jeg klinket til det jeg var god for og måtte legge meg ned på asfalten 20 meter etter mål-skiltet ved Tryvann for å hive etter pusten. Mens jeg lå der kom noen engelske turister intetanende forbi og spurte og alt gikk bra med meg. De må ha trodd jeg hadde fått et hjerteinfarkt eller noe liknende.

- Jeg velger (håper) å tro at jeg har mer å gå på formmessig siden jeg planlegger formtopp inn mot Birkebeinerrittet og Tour des Fjords i slutten av august. Når det er sagt så er jeg fornøyd med tiden, men kanskje prøver jeg meg en gang til senere i år hvis anledningen byr seg. 

Dagens supertid gjør at det trolig kun er en håndfull norske ryttere som har mulighet til å matche Løviks rekord. Selv trekker han frem mannen han tok rekorden fra, Carl Fredrik Hagen, og Sky-rytter Lars Petter Nordhaug som potensielle utfordrere. 

- Det er absolutt mulig å slå rekorden min, og det er mange gode kandidater. Carl Fredrik Hagen er nok en av de beste kandidatene, samt Lars Petter Nordhaug hvis han en gang i likhet med oss "amatører" gidder å sette av en hel dag til et planlagt rekordforsøk. Et annet aspekt er jo vær- og vindforhold og at man naturligvis kan samarbeide for å sette gode tider! Sånn sett kan nok tiden forbedres en del, sikkert til under 13:00 en gang, dersom alt klaffer.

Lurer du på hva som kreves for å kjøre klatringen til Tryvann på 13.15? Åsmund sendte oss sin TrainingPeaks-fil fra rekorden. Han hadde ingen drahjelp av andre ryttere på sitt rekordforsøk, og kjørte de drøye 13 minuttene med vanvittige 443 watt, med en vekt på noe under 70 kilo.