Mathieu van der Poel vant ikke Le Samyn, men fikk likevel oppmerksomhet for opptrekket han kjørte for Tim Merlier.

For mens Mathieu van der Poel satte en vanvittig fart i spurten, kunne hele verden se at styret var knekt i to, og hendelen hang og slang i Di2-ledningen og bremsestrømpen.

Annonse

Hvordan dette kunne skje er fortsatt uklart, så uklart at Canyon nå ber alle eiere av den nye Canyon Aeroad CF SLX eller CFR om å ikke bruke sykkelen sin før de har funnet ut av problemet. Dette gjelder ikke nødvendigvis bare Aeroad, det gjelder alle sykler som har styrer med modellnummeret CP00018 eller CP00015.

Internett gikk selvsagt av hengslene i går, og det vær særlig det justerbare styret på den nye Aeroad-modellen mange mente var årsaken til at styret knakk. Styret knakk i området der hendlene festes til karbonet, og således kan det virke som om årsaken var en helt annen. Utstyrsredaktør på cyclingtips.com mente eksempelvis det var Canyons proprietære styreklemmer som var årsaken til skaden.

«Heldigvis veltet ikke Mathieu. Vi vil være absolutt sikre på hva som er årsaken til dette og forhindre at noen skader seg. Vi gjør alt vi kan for å bytte styre/stem på de syklene det gjelder så fort som mulig, med utstyr som tilfredstiller kundens krav om både kvalitet og sikkerhet», skriver Canyon i en pressemelding.

Proffene går umiddelbart over på andre løsninger, som i første omgang innebærer å kjøre på eldre modeller av Aeroad eller Ultimate-modeller som lagene ofte bruker i brosteinsrittene.

Hva dette innebærer i praksis for Aeroad-eiere er uklart.

canyon-justerbart-styre
UKLART: Mange pekte på det sammenleggbare styret som årsaken til at Mathieu van der Poels styre knakk. Foreløpig er årsaken uklar.