Sykkelstyrer gjør akkurat den samme jobben i dag som før krigen. Du hviler hendene enten oppå girhendlene slik at du har kontroll over gir og bremser, eller hviler dem på styreflaten i lange klatringer. Når det skal gå skikkelig fort, «setter vi oss i bukken».

Vanlige landeveisstyrer kommer i bredder fra 34-48 centimeter, der bredden gjerne måles c-c, eller center-center. Dette betyr at styrebredden måles fra senter til senter, på enden av styret. 

Tradisjonelle landeveisstyrer kommer i utallige fasonger, og kjært barn har mange navn. Når de ulike styreformene navngis, refererer vi nesten alltid til hva slags fasong styret har i bukken - sett fra siden. Vi har klassiske styrer der selve bukken er helt flat, og vi har mer moderne styreformer ofte omtalt som «shallow», med kortere avstand fra toppen til bunnen av styret. 

Felles for alle styrene er at de gjør den samme jobben. Når du skal velge styre handler alt om personlig preferanse - det ene er ikke bedre enn det andre. Styrets form er fast - men justeringen av gir-og bremsehendler er individuelt.