Skotrekk kan gjøre nytten om du ikke vil kjøpe dedikerte vintersko, men du verden så mye mer komfortabel vintersyklingen kan bli med et par skikkelige sko.

Vinterskoene er grovere, er isolert, har vanntett membran og ofte en grovere såle. De er laget for kalde og våte dager, men produsentene har sjelden tatt en norsk vinter med i betraktningen når skoene ble produsert.

Annonse

Husk også at det er store regionale forskjeller i Norge. Bor du på Røros trenger du andre vintersko enn en som bor på Lindesnes.

Vi vil ha en vintersko som fungerer godt fra ca fem varmegrader og ned mot minus ti. Skoene bør holde vannet ute om det regner, de må være gode å gå med, og de bør også være isolerte, slik at en ikke alltid trenger tykke sokker.

Vi har kun testet vintersko med terrengsåle. Du får kjøpt vintersko med landeveissåle også, men disse er gjerne spinklere fremstilt. Vi mener sko med terrengsåle er bedre egnet for norske vinterforhold, der vi ofte finner snø.

Terrengsåler er også bedre egnet for å vagge seg inn-og ut av kontorgarderober, eller over brøytekanter mellom fortau og sykkelveier.

Vi mener at Specializeds Defroster er den beste skoen i denne testen, men du må selv identifisere hvilke behov du har. Alle sko passer ikke alle føtter, og noen vil kanskje ha en enda varmere sko.