3199 kroner
Testet størrelse 42
580 gram i teststørrelsen
Vintersko for kalde dager
Foss sykler

BONTRAGER SIER: Denne skoen er laget for kald vintersykling
VI MENER: Bontragers påstand er holder vann
VIL VI ANBEFALE DETTE PRODUKTET: Definitivt

PLUSS: Varme, smart løsning med innerskoen som er lett å tørke, god strammeløsning øverst ved leggen, godt grep i sålen, langt skaft oppover leggen
MINUS: Kan bli litt for mye fjellstøvel for noen

Bontragers holder til i Wisconsin, en delsta med kuldegrader langt under 20-tallet om vinteren. Det er kanskje ikke overraskende at de har laget en sko for nettopp slike forhold.

Bontragers sko kommer med en innerstøvel som er varm og foret, som du knyter på foten. Dette setter du etter hvert i ytterskallet, ikke ulikt hvordan en slalomstøvel fungerer. Du kan fint tasse rundt i innerstøvelen om du har syklet til en hytte eller vil ha noen riktig dyre tøfler, dog er de ikke laget for dette.

Ytterstøvelen er forsterket på utsatte steder, og nesten hele skoen er laget i et grovt, presseninglignende materiale. To grove borrelåser gjør at du kan stramme ytterstøvelen tett mot innerskoen, og hele konstruksjonen lukkes med en vanntett glidelås.

Bontrager har også lagt inn en liten hempe på hælen, slik at du evt. kan feste blinkelykter fra samme merke.

Skaftet er testens klart lengste, og strammes rundt leggen med en strikkløsning. Dette er laget for kalde dager, her er det meningen at du skal kunne holde deg god og varm uansett temperatur.

Foto: Kristoffer Kippernes
Foto: Kristoffer Kippernes

I PRAKSIS

Skoen er testet i løpet av vinteren 2016, i temperaturer fra +2 til -17 grader. I likhet med Specializeds Defroster-sko er også denne av det varme slaget, den klart varmeste i testen. Her vil de aller fleste kunne nøye seg med en ullsokk selv på de aller kaldeste dagene.

Sålen er av Trek rangert som middels stiv, og om du liker den kompakte, ultraresponsive følelsen i racingsko vil dette være litt svampete. Dog, det er en vintersko, og med mange lag mellom fot og pedal blir det aldri helt det samme. Strammingen på innerskoen gir en tett og god passform, og vi kunne tenkt oss en BOA-snelle eller lignende på ytterskoen, den blir nemlig aldri like tettsittende.

Men tilbake til syklingen. Vi slipper å fryse. Samma hvor kaldt det er. Det er nettopp det denne skoen er laget til, og til det fungerer den veldig bra.

Av andre lignende sko med samme intensjon er dette den beste vi til nå har prøvd.

ULEMPER

Denne skoen kan føles tung og massiv, den er således den rake motsetningen av enkelheten ved landeveissykling. Om du er typen som synes det er styr med alt tøyet som skal i bruk under vintersykling vil du ikke bli for glad denne skoen, det er litt jobb å få på seg.

OPPSUMMERT

Bontrager Old Man Winter Shoe er en grov vintersko for de kalde dagene. Dette er en fryd å bruke under frysepunktet, og det er like bra når sølespruten fra asfalten står rett inn på skoen. Prisen er høy, men er du en aktiv syklist også om vinteren bør dette stå i skohyllen din. Litt varm på dager over fem minus med korte distanser, men dette er en sko vi virkelig anbefaler.

Skoene kjøper du hos din lokale Trek-forhandler.