Vintersykling har gått fra å være en aktivitet for de spesielt interesserte, til noe alle syklister har et forhold til.
I denne testen har vi valgt å teste dekkene til akkurat det vi bruker dem til, trening, langturer og opplevelser vinterstid. Da bruker vi piggdekkene like mye på asfalt, som vi gjør på langturer på vinterbrøytede skogsbilveier.
Om du skulle være i tvil, dekkene er for store til å settes på en vanlig landeveissykkel. Har du derimot en sykkelkross, en eventyrsykkel eller en hybrid er det bare å sette i gang.
Alle dekkene har hatt en innkjøringsperiode på 60 kilometer på asfalt. Deretter er de tatt med på langturer under alle tenkelige forhold. De er tatt med på turer på grusveier i Nordmarka, asfaltrunder i Follo og pendling i Oslo.
Vi har også kjørt lange turer på ren is på dekkene, både på skogsbilveier, og under forhold med underkjølt regn i Oslo.

pigg-3
Vi har faktisk ikke mistet en eneste pigg under testingen, og vi skal være såpass ærlige å si at det er første gang vi prioriterer en skikkelig innkjøring.
Dette er viktig for at piggene skal sette seg ordentlig i gummien, og har ingenting å gjøre med den mytiske oppfatningen at det er for å «kvesse» piggene.
Piggdekk gjør ikke at du kan sykle på isen som om det var speedway, det er et verktøy som gjør at du skal kunne sykle hele vinteren. Like fullt, med minimalt med øvelse blir du raskt en av de som sykler langturer hele året, også på dagene der dine favorittveier ser ut som en skøytebane.
Vår anbefaling er at du velger dekk med så stort dekkvolum som du har plass til i ramme og gaffel. Da får du større dekkavtrykk, og kan senke dekkvolumet. Dette gir igjen et mer føyelig dekk, som har bedre kontakt mot underlaget. Dette gir langt bedre grep når du møter små issvuller.

pigg-4