SEKUNDSTRID OM NY REKORD

Sandnes SK slo rekordholderne på Kristiansand-Hovden med fire sekunder.

Sist oppdatert 27. mai 2017 kl 18.11
ENDELIG: Sandnes SK slo erkerivalen Mivai Ekspress med fire sekunder på Hovden. Foto: MOrten Hagland
ENDELIG: Sandnes SK slo erkerivalen Mivai Ekspress med fire sekunder på Hovden. Foto: MOrten Hagland

– Vi har tapt med 12 sekunder til dette laget før, og da er det kjekt at vi kan få stang inn denne gangen. Vi jobbet godt sammen, og det var gøy at det var så jevnt så lenge, sier Jone Ellingsen, som er en av kapteinene i Sandnes SK.

Sandnes gjorde unna de 210 kilometerne fra Kristiansand til Hovden på 4:51.05, mens Mivai Express klokket inn på 4:51:09. Fjorårets rekord på 4:55:02 var knust.

LES OGSÅ: Endelig under fem timer 

Midtveis i rittet lå Sandnes likt med Mivai, deretter fikk Mivai en luke på først 15 sekunder, så 20, 30 og opp til 40 sekunder på sekunderingene oppover dalen. Men så snudde det for Sandnes.

– Erfaringsmessig er det på strekningen fra 20 til 140 km vi taper mest til Mivai, så i år åpnet vi bevisst litt mer konservativt og kjørte med større trykk på flatene. Mivai ledet på midtpartiet, men på toppen av Byklebakkene ledet vi med et minutt. Så passerte vi Kjekkas, og det er alltid motiverende, men vi trodde nok vi hadde et større forsprang og slappet kanskje litt for mye av. I mål var det bare fire sekunder, sier Ellingsen.

Nå er Styrkeprøven Lillehammer-Oslo neste for Sandnes, og der har de mye å kjøre for etter sjuendeplass på debuten i fjor. 

LES OGSÅ: Sandnes Ekspressen satser 

Fullstendige resultater 

Saken fortsetter under

Jone Ellingsen - Arne Rettedal - Sandnes SK Hovden 2017
STOLTE: Kapteinene Jone Ellingsen og Arne Rettedal er fornøyd med seieren på Hovden. Foto: Morten Hagland

STOLTE: Kapteinene Jone Ellingsen og Arne Rettedal er fornøyd med seieren på Hovden. Foto: Morten Hagland

KJEKKAS BLE KNUST
Forhåndsfavorittene Kjekkas, som ble nummer tre i fjor og stilte til start med ambisjoner om seier på dagens ritt, ble grundig slått av både Sandnes og Mivai. Det som skulle blitt sesongens høydepunkt ble verken noen fest eller revansj for østlandsgutta.

– Vi ble slått av to bedre lag. Vi gratulerer Sandnes med seieren, og syns det er skikkelig moro at de som et rent klubblag slår Mivai og fjorårsrekorden, sier Aleksander Stijelja, som er kaptein i Kjekkas.

BLI MED PÅ SAMLING 2018: Enda mer av alt – flere turer, mer sosialt, mer stæsj – Norges eneste landeveisfestival    

Etter en strålende vårsesong så langt med overlegne seiere på både Enebakk rundt og Nordmarka Rundt, er Stijelja er skuffet over at laget ikke greide å innfri på lagets hovedmål for sesongen.

– Vi hadde ikke en topp dag i dag og taper med 10 minutter i år igjen. Vi er langt fra fornøyd med dagen. Nå må vi finne ut hva som gikk galt. Men faktum er at vi får for lite fart. Vi taper jevnt hele veien, og spesielt på slutten. Da er det få mann igjen i rulla, og vi vet vi har tapt. Da er det enda vanskeligere å motivere seg, sier Stijelja.

Selv om Kristiansand-Hovden var sesongens hovedmål for Kjekkas, sykler de også i år Lillehammer-Oslo. Også der ble de nummer tre i fjor.

– Nå må vi analysere og evaluere litt, og mobilisere best mulig til Lillehammer slik at vi får revansjert litt for i dag, sier han.

Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen. 

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

Sandnes før start - 750x
FØR START: Sandnes SK venter på sin start i Kristiansand. Foto: Sandnes SK

FØR START: Sandnes SK venter på sin start i Kristiansand. Foto: Sandnes SK

Publisert 27. mai 2017 kl 18.11
Sist oppdatert 27. mai 2017 kl 18.11
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen