GÅR FOR SEIER OG REKORD

– Vi griner hvis vi ikke vinner Hovden Tour, sier kapteinen på Catsj 4:59:59.

Sist oppdatert: 25. mai 2016 kl 05.00
STRIGLA: Catsj 4:59:59 har øvd rikelig siden første forsøk på å bryte 5-timersgrensa på Hovden Tour. Foto: Bixi Robertsen
STRIGLA: Catsj 4:59:59 har øvd rikelig siden første forsøk på å bryte 5-timersgrensa på Hovden Tour. Foto: Bixi Robertsen
Lesetid: 5 minutter

Erik Tandberg og hans menn i Catsj 4:59:59 har jaget femtimersgrensa i det 21 mil lange rittet i flere år.

Skal de innfri målet, betyr det at de må kjøre 43 km/t i snitt i en løype som stiger jevnt fra start til mål, og hvor det ofte er motvind. De har vært nære, men så langt har verken vær eller vind stått dem bi. I år skal de lykkes, både med femtimersgrensa og seieren i Colorline Tour fra Kristiansand til Hovden.

– Vi er et komplett lag, en sterk gjeng med store watt-syklister, og det sitter en del vinnerskaller i laget også, sier Tandberg.

Han er initiativtaker til laget Catsj 4:59:59, koordinator og administrator for laget så vel som en av kapteinene. Tandberg mener årets tropp er lagets sterkeste så langt, og gleder seg til å vise konkurrentene hva de har øvd på i vinter og vår.

– Får vi opphold og i hvert fall nøytrale vindforhold, så er det ikke formen som gjør at vi ikke greier å knekke fem timer i år. Og at det er litt konkurranse er bra. Vi går for seier og vi går for rekord, men vi må ha en optimal dag for å klare det, sier Tandberg, som egentlig frykter været mer enn konkurrentene.

– Når du våkner til regn og motvind som i fjor, da skjønner du at det ikke går. Vi hadde litt opphold på starten, men så hadde vi drittvær og motvind oppover hele dalen. Vi brukte tre timer på å tine opp de kaldeste på laget etterpå, minnes han.

Saken fortsetter under

Catsj generaltest 2016 - Bixi Robertsen 1400x924
GENERALPRØVEN: Mye minnet om Hoved Tour 2015 da Catsj 4:59:59 kjørte fellesrulleøkta forrige uke. Foto: Bixi Robertsen

GENERALPRØVEN: Mye minnet om Hoved Tour 2015 da Catsj 4:59:59 kjørte fellesrulleøkta forrige uke. Foto: Bixi Robertsen

Les også: SJAMPIS GJØR SUSEN 

JEVNERE OG RÅERE
Tandberg etablerte Catsj 4:59:59 for tre år siden, som et tilbud til vennegjengen og lokale ryttere som hadde lyst til å sykle videre etter at de har gitt seg med norgescup. Lager et satt sammen av over 60 ryttere fra 11 klubber og to fylker.

– Vi har folk fra helt vest i Vest-Agder til helt øst i Aust-Agder, forteller Tandberg.

I 2014 kjørte laget på 5:06, under greie forhold. I fjor ble tida 5:09 i hårete forhold. I år har de en sterkere tropp.

– Vi har redusert laget fra 38 til 30 og vi har mye strengere uttak i år enn vi har hatt før, så det er kamp om plassene. Det gjør at vi  har et mye jevnere lag nå enn vi har hatt før, sier Tandberg, som også har en sterkere rytterstall å plukke fra.

– Det er blitt såpass populært å være med på laget at folk trener for å få bli med i laget. Dermed kommer det stadig inn nye bakfra, og det gjør at de som sitter i laget også må jobbe for å beholde plassene sine, sier Tandberg.

Saken fortsetter under

Andreas Nordahl tv- Erik Tandberg - Catsj 2016 - Bixi Robertsen 1400x924
HAR EN PLAN: Erik Tandberg (til høyre) og Andreas Nordahl under generalprøven forrige helg. Foto: Bixi Robertsen

HAR EN PLAN: Erik Tandberg (til høyre) og Andreas Nordahl under generalprøven forrige helg. Foto: Bixi Robertsen

FRYKTER TEMPOSPESIALISTENE
Strengt basert på fakta på papiret, ser Tandberg at Catsj 4:59:59 blir en underdog i til seieren. Men han gleder seg til å se hvordan de står i mot Kjekkas med sin lagtempoerfaring og SUB-5, med noen av Sør- og Vestlandets raskeste amatører i stallen.

Les også: KJEKKAS TOK ENEBAKK RUNDT 

– Vi har ikke spesialkompetanse på lagkjøring slik som Kjekkas og Rye og Aurora Borealis. Vi kjører turritt og trener der vi er og det vi kan, og Hovden Tour er det eneste lagtemporittet vi kjører. Men vi har en generalprøve et par uker før for å få dette laget til å gå fort, sier Tandberg.

Han er også klar over at nabolaget, SUB-5, som er satt sammen av de sterkeste karene i Kristiansand CK, folk med mye erfaring på høyt nivå og veldokumentert kjørestyrke. Men det er gjengen fra Oslo øst som skremmer mest.

– Kjekkas blir nok den hardeste nøtten å knekke, sier Tandberg.

Dessuten syns Tandberg at det er litt kjedelig at Rye Expressen fra Oslo står med rekorden på rittet som går i hans bakgård.

– Vi går høyt ut, og går inn for oppgaven med hud og hår. Det kan ikke bli stående sånn.

Rye Expressen er imidlertid godt i rute inn mot sine mål, og kjørte fra både Kjekkas og Aurora Borealis i helga. De stiller ikke på Hovden Tour i år, men kjører for å knuse sin egen rekord i Vestfold Rundt.

Les også: RYE XP VANT NORDMARKA RUNDT 

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen. 

Kjekkas NR 2016 - Sylvain Cavatz 1400x924
SKUMLE: Kjekkas er ett av lagene som Catsj 4:59:59 har på radaren. Foto: Sylvain Cavatz

SKUMLE: Kjekkas er ett av lagene som Catsj 4:59:59 har på radaren. Foto: Sylvain Cavatz

Publisert 25. mai 2016 kl 05.00
Sist oppdatert 25. mai 2016 kl 05.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen