ENDELIG UNDER 5 TIMER

Catsj 4:59:59 satt løyperekord og vant Kristiansand-Hovden med god margin.

Sist oppdatert 28. mai 2016 kl 17.19
REKORD: Kenneth Fladeland Solheim på Catsj 4:59:59 var førstemann over målstreken i Kristiansand-Hovden. Foto: Espen Sand
REKORD: Kenneth Fladeland Solheim på Catsj 4:59:59 var førstemann over målstreken i Kristiansand-Hovden. Foto: Espen Sand

– Det blir ikke hæla i taket i kveld. Til det er beina for dårlige. Det blir nok heller tenna i tapetet, for det er ikke stemningen det står på, sier Erik Tandberg etter at seieren var i boks og målsetting om å komme under fem timer på Kristiansand-Hovden innfridd.

Det greide Catsj 4:59:59 med god margin. De klokket inn på 4:55:02, til tross for at været ikke var på rytternes side denne gangen heller. Søkkvåte asfalt og voldsomme regnskurer gjorde turen krevende.

– Minst halve løpet gikk i regn, og det tapper mye krefter, sier Tandberg, som likevel greide målsettingen om å komme under fem timer med god margin.

Les også: Landevei sine siste produkttester.

HOLDT SKJEMAET
– Vi var heldige med vinden innledningsvis, og det gjør at vi greier å ligge foran tidsskjemaet hele veien. Vi tok inn sekunder på Kjekkas tidlig, mens SUB-laget åpnet hardt og lå foran oss på Evjen. Men vi holder oss til taktikken vi hadde bestemt oss for på forhånd. Etter hvert hentet vi inn sekunder på SUB-laget også. På slutten klemmer vi ut alt og tar inn 3-4 minutter på SUB-laget, sier han.

– Kjekkas passerte vi på Bykle. De Kjekkasgutta er jo bare barnemat, sier Tandberg, som er stolt av sine 29 kjøresterke vinnerskaller.

– I dag var det mange som leverer mer enn normalt, og alle har gjort jobben.

Laget er satt sammen av mer enn 60 utøvere fra 11 Sørlandsklubber, og er en kombinasjon av kompiser og lokale ryttere som har lyst til å sykle videre på høyt nivå etter at de har gitt seg med Norgescup og aktive ritt. Dagens tropp var på 29 mann. 

– Det er 29 gode venner som har gjort dette sammen, og vi har et sinnssykt bra støtteapparat. Uten dem hadde det ikke vært mulig. Vi lever som proffer når vi er ute og sykler ritt sammen, sier han.

I forkant av rittet sa Tandeberg til Landevei at dersom de ikke vant i dag, kom de til å grine. Men nå blir det fest og ikke gravøl. Dessuten utelukker de ikke at de kan stille lag på Lillehammer-Oslo om tre uker.

– Det er jo moro å tenke tanken, og spør jeg gutta nå er svaret et rungende ja, sier Tandberg.

Les også: GÅR FOR SEIER OG REKORD 

Fullstendige resultater 

Saken fortsetter under

Catsj - Bixi Robertsen 1400x924
UNDER 5: Catsj 4:59:59 mobiliserte det de hadde, passerte Kjekkas på Bykle, slo SUB-5 med over 2 minutter og gikk i mål på 4:55:02. Foto: Bixi Robertsen

UNDER 5: Catsj 4:59:59 mobiliserte det de hadde, passerte Kjekkas på Bykle, slo SUB-5 med over 2 minutter og gikk i mål på 4:55:02. Foto: Bixi Robertsen 

SUB-5 INNFRIDDE
– Målsettingen var å komme i mål på under fem timer, så vi er fornøyd med at vi greide det. Vi satset mye i starten, og du vinner sjelden uten at du tør å satse. Vi satset, nådde målet og ble slått av et bedre lag i år, sier Jone Ellingsen fra Sandnes SK og en av kapteinene på SUB-5.

– Catsj hadde valgt en litt annen strategi enn oss, men vi ledet helt til 110km og kom i mål med 10-11 mann. De hadde vel 16 mann i mål. Men vi er fornøyd med å slå Kjekkas. De kjører godt, og at vi slår dem tyder på at vi er på et bra nivå. Seier og at vi hadde satt rekorden var det eneste som manglet, sier Ellingsen.  

SUB-5 er et samarbeid mellom Kristiansands CK og Sandnes SK. Laget hadde med seg et knippe unge juniorryttere fra KCK, og noe av poenget med SUB-5 var å gi disse en annerledes rittopplevelse enn de får til vanlig i Norgescupen.

– De juniorene våre gjorde en kjempeinnsats og de fikk en opplevelse som var helt unik. Det var utrolig gøy å kunne gi dem det, sier Ellingsen. 

Les også: SAMLER SINE BESTE 

KJEKKAS TAR AV SEG HATTEN
Kjekkas kom inn på 5:05.37, og sikret seg den siste pallplassen i lagkonkurransen.

– Tatt i betraktning hvor få vi var til start, at vi fikk både velt og punktering og hadde møkkavær så må vi vel si oss OK fornøyde. Det var en bra gjennomkjøring inn mot Lillehammer-Oslo. Men det Tandberg og gutta i Catsj 4:59.59 og SUB-laget leverte det er helt vanvittig. Det er rått kjørt og bare å ta av seg hatten og hjelmen for, sier Eidevik.

Totalt hadde Kjekkas 18 mann til start, etter at seks stykker meldte forfall bare i løpet av onsdag og torsdag.

POLITIET SOM MEDSPILLER
For Kjekkas var Kristiansand-Hovden en opptur, til tross for regn og motvind. Arrangementet har gitt mersmak.

– En ting er sikkert: Dette kjører vi igjen. Det er et vanvittig bra arrangement, og all honnør til arrangørene her for sikkerhet og merking av løypa, ledebiler og motorsykler til trafikkdirigering. Her har de politiet med seg og ikke mot seg, sier Eidevik.  

Les også: TREKKER TILLATELSEN 

Kjekkas får imidlertid rikelig med tid til å analysere rittet og gruble over detaljene. I morgen sykler de hjem til Oslo fra Hovden.

– Da får vi tid til å prate om framtida, sier Eidevik, og legger til at han gjerne vil se Tandberg og hans menn til start på Lillehammer 18 juni.

– Det hadde vært kjempegøy og en skikkelig motivasjon. Tandberg er hjertelig velkommen til Lillehammer, sier han.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen 

Kjekkas Hovden 2016 - Espen Sand 1400x924
KJEKKAS er absolutt ikke misfornøyde med tredjeplassen i Kristiansand-Hovden, men ønsker definitivt Catsj velkommen til Lillehammer. Foto: Espen Sand

KJEKKAS er absolutt ikke misfornøyde med tredjeplassen i Kristiansand-Hovden, men ønsker definitivt Catsj velkommen til Lillehammer. Foto: Espen Sand

Publisert 28. mai 2016 kl 17.19
Sist oppdatert 28. mai 2016 kl 17.19
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen