– Nå forblir rekorden på Sørlandet

Mivai tok tilbake løyperekorden på Kristiansand-Hovden.

Sist oppdatert: 2. juni 2018 kl 17.14
NY REKORD: Mivai Express slo løyperekorden til Sandnes med 24 sekunder. Foto: Bixi Robertsen
NY REKORD: Mivai Express slo løyperekorden til Sandnes med 24 sekunder. Foto: Bixi Robertsen
Lesetid: 3 minutter

Etter at Sandnes snøt Mivai Express for løyperekorden med fire sekunder i det 210 kilometer lange turrittet på Mivais hjemmebane i fjor, smakte seieren ekstra godt. 

Mivai Express klokket inn på 4:50:41, mens Sandnes SKs rekord fra 2017 var på 4:51:05. Mivai vant med over 25 minutters margin til Tasta og Omegn SK, som var neste lag. 

Fullstendige resultater 

LES OGSÅ: – Det er mer bittert med de fire sekundene på Hovden enn de 13 på Lillehammer-Oslo  

– Dette var storartet. Vi hadde ett mål for sesongen, og det var rekord på Color Line Tour. Vi gjorde det vi kom for, og det var veldig deilig, sier Erik Tandberg, som er en av initiativtakerne til prosjektlaget med base på Sørlandet.

Snittfart på 43.35 km/t 
Sandnes SK stilte riktignok ikke lag i rittet i år, men plankekjøring var det likevel ikke. 

– Vi hadde langt fra optimale forhold i dag med motvind store deler av rittet og veldig varmt, så den tida vi leverte i dag skal det jobbes hardt for å slå. Nå forblir rekorden på Sørlandet, sier Tandberg. 

Han roser rytterne for gjennomføringen og lagarbeidet. Rulla fungerte som den skulle til tross for at flere av rytterne var helt ferske som lagkamerater, og laget syklet 43.35 kilometer i timen i snitt på de 210 kilometerne fra Kristiansand til Hovden. 

– Vi har sterke gutter i laget som er gode til å sykle så da er det ikke nødvendig å kjøre masse fellestreninger, sier Tandberg. 

LES OGSÅ: Sekundstrid om ny rekord 

Saken fortsetter under

Endre Nyhagen - Pål Bjørke front - Mivai Express Kristiansand-Hovden Colorline Tour 2018 2 - Bixi Robertsen 1400x
Endre Nyhagen og Pål Bjørke (foran) Foto: Bixi Robertsen

STERKE: Endre Nyhagen (til venstre) og Pål Bjørke (foran) med Per Eskeland (bak til høyre) og Knut Ugland i bakgrunnen. Foto: Bixi Robertsen

Sikret rekorden tre mil før mål
– Vi hadde en del motvind fra start, men målet var å ta rekorden, selv om det lenge så litt håpløst ut. Over halvveis ut i rittet lå vi fire-fem minutter bak skjema for å greie rekorden. Men litt før Bykle skjønte vi at det kunne gå hvis vi fikk med oss flest mulig over toppen slik at vi hadde flest mulig med i rulla til mål, sier Joachim Strindin, som synes de 210 kilometerne var drøye. 

24-åringen, som til vanlig sykler for IK Hero, var en av de nye rytterne i årets tropp. Han hadde syklet rittet en gang før, i 2016. Da syklet han med Team Spiker, og var i mål på rundt seks timer og 40 minutter. 

– Det er langt og det var hard jobbing hele veien, så jeg ble ganske utmattet etter hvert. Det er lett å bli for ivrig i starten men da er det jo 200 kilometer til, sier han.  

Mivai Express Kristiansand-Hovden Colorline Tour 2018 4 - Bixi Robertsen 1400x933
KNIRKEFRITT: Selv om mange av rytterne ikke hadde syklet på samme lag før, gikk rulla knirkefritt fra start til mål. Foto: Bixi Robertsen

KNIRKEFRITT: Selv om mange av rytterne ikke hadde syklet på samme lag før, gikk rulla knirkefritt fra start til mål, sier Joachim Strindin (midten med hvit hjelm). Foto: Bixi Robertsen

Publisert 2. juni 2018 kl 17.14
Sist oppdatert 2. juni 2018 kl 17.14
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen