RYE XP VANT NORDMARKA RUNDT

Rye Expressen slo Aurora Borealis med drøyt halvminuttet over 148 våte kilometer.

Sist oppdatert 22. mai 2016 kl 17.54
SEIER: Kaptein Thomas Brodersen (foran) og hans menn i Rye XP1 tok hjem seieren på Nordmarka Rundt under svært fuktige forhold. Foto: Sylvain Cavatz
SEIER: Kaptein Thomas Brodersen (foran) og hans menn i Rye XP1 tok hjem seieren på Nordmarka Rundt under svært fuktige forhold. Foto: Sylvain Cavatz

De første åtte rytterne i Rye XP1 klokket inn på 3:39:21.7, mens Aurora Borealis fem første var inne drøyt halvminuttet etter, på 3:39:53.

– Det var mye som stemte i dag, og det var bra kjøring. I dag fungerte rulla veldig bra, og det var en skikkelig offervilje i hele gjengen. Vi var samkjørte og hadde en god tone i laget til tross for vått, kaldt og grått vær, sier Thomas Brodersen, som er kaptein på Rye XP1.

– Det var skikkelig innsats fra alle på laget var det som fikk oss tilbake på toppen av pallen igjen. Det er jo selvfølgelig en vitamininnsprøytning når vi ser Team Kjekkas foran oss, og da blir det enkelt å hente frem det lille ekstra, sier han.

Kjekkas endte på tredjeplass, drøyt fem minutter bak Rye XP1.

Fullstendige resultater 

DELTE SEG
Rye XP hadde delt bruttotroppen i to for første gang i rittsammenheng denne sesongen. Klubbens overordnede mål for Styrkeprøven er seier på både Lillehammer-Oslo og Trondheim-Oslo, et prosjekt døpt The Double. Derfor prøver laget nå ulike sammensetninger for å finne ut hvem som kan egne seg best på de to distansene.

De endelige troppene tas ut nærmere Styrkeprøven 18. juni.

Les også: VIL VINNE ALT 

SEIER SOM SMAKTE
Rune Holden, som var kaptein for Rye Expressens andrelag sammen med Anders Åsberg, legger ikke skjul på at de syns det var artig å slå rivalen Aurora Borealis. Aurora Borealis er en videreføring av Atea Pro Aktiv, laget som vant Nordmarka Rundt 2015 med knusende margin.

– Vi hadde vel kanskje trodd at Aurora Borealis skulle dratt i land seieren i dag. Dette er deres hjemmebane. Det er mange bakker og de har et lag med veldig profilerte ryttere, folk som har syklet på veldig høyt nivå i Norge, flere tidligere landslagsryttere, og skikkelige klatregeiter. Og denne gangen kan de ikke skylde på at vi er så mange. Vi hadde jo delt oss i to lag, sier Holden, som loste sitt lag inn til femteplass.

Saken fortsetter under

Thomas Brodersen - Rune Holden 1400x924
TILFREDSE RYE-KAPTEINER: Thomas Brodersen (til venstre) og Rune Holden er godt fornøyd med lagets innsats på Nordmarka Rundt. Foto: Ingeborg Scheve

TILFREDSE RYE-KAPTEINER: Thomas Brodersen (til venstre) og Rune Holden er godt fornøyd med lagets innsats på Nordmarka Rundt. Foto: Ingeborg Scheve

AURORA HAR MER Å GÅ PÅ
Tronn Skjerstad, som er kaptein i Aurora Borealis, melder at laget fortsatt jobber med å få rulla til å fungere optimalt.

– Vi forsøkte å ta samkjøringen ett steg videre i dag. Det fungerte brukbart, men det er fortsatt en del å hente. Etter i dag ser vi både at vi har mye kjørestyrke i laget, og at noen av oss har en jobb å gjøre for å heve oss, sier Skjerstad, og legger til at laget tapte en del tid på trafikale tilfeldigheter.

– Vi tapte cirka ett minutt på at veien var stengt for oss, og vi ble sendt mot Slemdal, sier han.

Les også: ATEA I NY DRAKT 

Saken fortsetter under

Aurora Borealis NR 2016 - Sylvain Cavatz 1400x933
ANDREPLASS: Aurora Borealis måtte se seg slått av Rye XP1 med drøyt halvminuttet. Foto: Sylvain Cavatz

ANDREPLASS: Aurora Borealis måtte se seg slått av Rye XP1 med drøyt halvminuttet. Foto: Sylvain Cavatz

TREDJEPLASS GODKJENT UNDER TVIL
Kjekkas hadde egentlig lagt opp til en frihelg med egentrening, men lot seg friste de siste dagene før rittet og skrapte sammen et lag på 16 mann til Nordmarka Rundt.

Kjekkas mistet to ryttere relativt tidlig, og ved Klekken var troppen nesten halvert. Likevel klokket de inn på tredjeplass i lagkonkurransen med tida 3:44:33.4.

Selv om laget alltid kjører for seier når de stiller med startnummer, gir kaptein Per Christian Eidevik troppen godkjent under tvil. Og det er lagånden som redder dagen, mener han.

– Vi skal aldri være fornøyd med tredjeplass. Men alt tatt i betraktning så fikk vi nok en økt som viser hvilket samhold denne gjengen har. Jeg er stum av beundring for hvordan folk stiller opp for hverandre. Så i dag får beholdningen være kameratskap, og det inkluderer alle i og rundt laget, sier Eidevik, og legger til at han gratulerer både Rye og Aurora Borealis med sterke prestasjoner.

Les også: TEAM KJEKKAS MØTER STORE UTFORDRINGER 

Saken fortsetter under

Kjekkas NR 2016 - Sylvain Cavatz 1400x924
TEAM KJEKKAS kjørte in til tredjeplass. Foto: Sylvain Cavatz

TEAM KJEKKAS kjørte in til tredjeplass. Foto: Sylvain Cavatz

SKUMMELT
I forkant av Nordmarka Rundt hadde Holden to store ønsker for rittdagen: Oppholdsvær og ingen velt. Ingen av delene slo til. Han fikk grisevær og en ny velt med personskade på nøyaktig samme sted der laget hadde en alvorlig velt i 2014, som sendte flere ryttere på sjukehus. Denne gangen gikk velten bedre, med bare en skadet, ingen brudd eller innleggelse.

– Det gikk veldig bra, til tross for at det skjedde i 70km/t. Han måtte til sjukehus, men slapp unna med å sy noen sting, sier Holden. 

Publisert 22. mai 2016 kl 17.54
Sist oppdatert 22. mai 2016 kl 17.54
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen