Søren Wærenskjold vant 3. etappe av Saudi Tour

Søren Wærenskjold tok sin første proffseier

Søren Wærenskjold (Uno-X Pro Cycling) spurtet inn til seier på den 3. etappen av Saudi Tour. 22-åringen tok med det sin første proffseier og sikret årets første norske triumf.

Sist oppdatert 1. februar 2023 kl 14.57
SEIER: Søren Wærenskjold jubler for sin aller første proffseier. Foto: Cor Vos
SEIER: Søren Wærenskjold jubler for sin aller første proffseier. Foto: Cor Vos

– Det er fantastisk. Jeg har ventet på dette en stund. Jeg var bra i u23-klassen, men jeg har ikke klart å ta en proffseier ennå, så dette er helt fantastisk, sa Wærenskjold etter triumfen, i seiersintervjuet vist på Eurosport.

I spurtduell med Jonathan Milan (Bahrain-Victorious) var nemlig mandalitten den raskeste på den tredje etappen av Saudi Tour.

Den 159, 3 kilometer lange etappen hadde en tøff avslutning, med en bratt bakke som ledet inn i den siste kilometeren, hvor det flatet ut.

Bakken var nok til å hekte av raske menn som Dylan Groenewegen (Jayco-AlUla), mens Wærenskjold bet seg med.

– Jeg visste ikke om jeg kunne vinne i dag. Jeg visste at det var en tøff bakke. Det var tøft helt mot toppen, så jeg skled litt bakover for å spare meg mot spurten. Jeg visste at når de andre gikk hardt i bunnen kunne jeg ikke følge, og planen lykkes perfekt, fortalte Uno-X Pro Cycling-rytteren.

Inne på den siste kilometeren ble han trukket frem av lagkameratene Stian Fredheim-Edvardsen og Jacob Hindsgaul, og lå i god posisjon da spurten startet.

Det var Jonathan Milan som startet spurten, men Wærenskjold var rask med å svare og kom seg på hjul. På de siste 100 meterne ble det en tett og tøff duell, men Wærenskjold var til slutt den raskeste.

– Perfekt, gutta! Perfekt, sa Wærenskjold ropte Wærenskjold på radioen til lagkameratene etter målgang.

FØRSTE PROFFSEIER: Søren Wærenskjold på podiet etter etappeseieren. Foto: Cor Vos
FØRSTE PROFFSEIER: Søren Wærenskjold på podiet etter etappeseieren. Foto: Cor Vos

Wærenskjold ble u23-verdensmester på tempo i Wollongong i fjor høst, og tok også bronse på fellesstarten i samme mesterskap.

Han har flere ganger de siste årene gått til topps i u23-ritt, blant annet i «ungdommens Tour de France», Tour de l'Avenir, men i et proffritt er en 7. plass i fjorårets Bredene Koksijde Classic det nærmeste han har vært seier.

Seieren er også den første til Uno-X i 2023.

– Det er utrolig herlig å få en slik start. Å kunne starte sesongen på denne måten gir enda mer energi i gruppa enn den som allerede var der etter Tour de France-invitasjonen, sier lagets sportslige leder, Kurt Asle Arvesen, til TV 2.

Saudi Tour er et 2.1-kategori-ritt, som er på tredje nivå i rangeringen til Det internasjonale sykkelforbundet (UCI). Syv WorldTour-lag (UCIs øverste lagrangering) deltar i rittet. Uno-X er et ProTeam (nest øverste lagrangering).

Results powered by FirstCycling.com

Publisert 1. februar 2023 kl 14.57
Sist oppdatert 1. februar 2023 kl 14.57
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen