– Det er fantastisk. Jeg har ventet på dette en stund. Jeg var bra i u23-klassen, men jeg har ikke klart å ta en proffseier ennå, så dette er helt fantastisk, sa Wærenskjold etter triumfen, i seiersintervjuet vist på Eurosport.

I spurtduell med Jonathan Milan (Bahrain-Victorious) var nemlig mandalitten den raskeste på den tredje etappen av Saudi Tour.

Den 159, 3 kilometer lange etappen hadde en tøff avslutning, med en bratt bakke som ledet inn i den siste kilometeren, hvor det flatet ut.

Bakken var nok til å hekte av raske menn som Dylan Groenewegen (Jayco-AlUla), mens Wærenskjold bet seg med.

– Jeg visste ikke om jeg kunne vinne i dag. Jeg visste at det var en tøff bakke. Det var tøft helt mot toppen, så jeg skled litt bakover for å spare meg mot spurten. Jeg visste at når de andre gikk hardt i bunnen kunne jeg ikke følge, og planen lykkes perfekt, fortalte Uno-X Pro Cycling-rytteren.

Inne på den siste kilometeren ble han trukket frem av lagkameratene Stian Fredheim-Edvardsen og Jacob Hindsgaul, og lå i god posisjon da spurten startet.

Det var Jonathan Milan som startet spurten, men Wærenskjold var rask med å svare og kom seg på hjul. På de siste 100 meterne ble det en tett og tøff duell, men Wærenskjold var til slutt den raskeste.

– Perfekt, gutta! Perfekt, sa Wærenskjold ropte Wærenskjold på radioen til lagkameratene etter målgang.

FØRSTE PROFFSEIER: Søren Wærenskjold på podiet etter etappeseieren. Foto: Cor Vos
FØRSTE PROFFSEIER: Søren Wærenskjold på podiet etter etappeseieren. Foto: Cor Vos

Wærenskjold ble u23-verdensmester på tempo i Wollongong i fjor høst, og tok også bronse på fellesstarten i samme mesterskap.

Han har flere ganger de siste årene gått til topps i u23-ritt, blant annet i «ungdommens Tour de France», Tour de l'Avenir, men i et proffritt er en 7. plass i fjorårets Bredene Koksijde Classic det nærmeste han har vært seier.

Seieren er også den første til Uno-X i 2023.

– Det er utrolig herlig å få en slik start. Å kunne starte sesongen på denne måten gir enda mer energi i gruppa enn den som allerede var der etter Tour de France-invitasjonen, sier lagets sportslige leder, Kurt Asle Arvesen, til TV 2.

Saudi Tour er et 2.1-kategori-ritt, som er på tredje nivå i rangeringen til Det internasjonale sykkelforbundet (UCI). Syv WorldTour-lag (UCIs øverste lagrangering) deltar i rittet. Uno-X er et ProTeam (nest øverste lagrangering).

Results powered by FirstCycling.com