Rasmus Tiller vant Dwars door het Hageland

Endelig lykkes Rasmus Tiller, da han tok sin første internasjonale proffseier i det tøffe belgiske éndagsrittet Dwars door het Hageland.

Sist oppdatert 5. juni 2021 kl 17.29
VANT: Rasmus Tiller gikk helt til topps i Dwars door het Hageland. Foto: Cor Vos
VANT: Rasmus Tiller gikk helt til topps i Dwars door het Hageland. Foto: Cor Vos

Flere ganger denne sesongen har Rasmus Tiller vist sin enorme styrke, men har ikke lykkes med å vinne.

Lørdag skulle imidlertid endelig 24-åringen fra Ringebu lykkes, da han tok en strålende seier i det belgiske éndagsrittet Dwars door het Hageland.

Inne på de siste 60 kilometerne gikk Uno-X Pro Cycling-rytteren av gårde sammen med syv andre ryttere, og gruppen skulle holde hele veien til mål.

Rittet besto av en rekke bakker, brosteinspartier og gruspartier, og ble avsluttet med en tøff brosteinsbakke inne på den siste kilometeren.

Inn på brosteinen tok Tiller ledelsen og dro til, og bak ham fulgte Danny van Poppel (Intermarché – Wanty-Gobert) og Yves Lampaert (Deceuninck – Quick-Step), men ingen av de te hadde sjans til å følge nordmannen.

Da han rundet den siste svingen med 50 meter til mål hadde han en klar ledelse, og lettet strakk han hendene i været og brølte av glede.

– Jeg er en vanlig fyr fra Norge som har hatt en jevn og fin utvikling. Mange unge slår gjennom umiddelbart, men noen ganger trenger man litt ekstra tid. Jeg drømmer om Paris-Roubaix og Flandern rundt, sa 24-åringen til Sporza etter seieren.

Første internasjonale proffseier

Seieren var Tillers første siden han ble norgesmester i 2017, og hans første internasjonale proffseier.

Fredag signerte også Tiller en ny treårskontrakt med Uno-X, og har knyttet seg til laget ut 2024-sesongen.

Denne sesongen har han imponert flere ganger. I Le Samyn var han 50 meter unna seier og ble nummer to, i Tro-Bro Léon kjørte han igjen strålende, men var litt for seint ute til å kjempe ordentlig om seieren, før han nylig tok en sterk tredjeplass i Tour du Finistère.

Uno-X var med å prege rittet hele veien, og bakfra dekket lagkameratene forsøk på å støte seg opp til Tillers tetgruppe.

Fra hovedfeltet spurtet også Kristoffer Halvorsen inn til en tiendeplass.

Første norske proffseier i 2021

Rittet er også den første norske proffseieren i 2021 (ritt klassifisert som 1.1, 2.1 eller høyere hos UCI). Både Team Coops Fredrik Dversnes, og Uno-X-rytterne Idar Andersen, Niklas Larsen, Erlend Blikra og Søren Wærenskjold, har vunnet så langt denne sesongen, men da i ritt rangert som 1.2 og 2.2.

Dwars door het Hageland er rangert som et 1.Pro-ritt, nivået under WorldTour.

Publisert 5. juni 2021 kl 17.29
Sist oppdatert 5. juni 2021 kl 17.29
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen