Markus Hoelgaard klar for Uno-X

Markus Hoelgaard vender tilbake til Uno-X

Markus Hoelgaard blir den tredje rytteren som tidligere har syklet for Uno-X og nå vender tilbake til det norske profflaget.

Sist oppdatert: 10. august 2023 kl 08.43
KLAR FOR UNO-X: Markus Hoelgaard. Foto: Cor Vos
KLAR FOR UNO-X: Markus Hoelgaard. Foto: Cor Vos
Lesetid: 2 minutter

Etter en glitrende 2021-sesong tok Markus Hoelgaard steget opp til WorldTour-nivå i amerikanske Trek-Segafredo.

Der har imidlertid ting ikke klaffet for 28-åringen, som har strevet mye med sykdom, og etter to år vender han nå tilbake til Uno-X, bekrefter laget på Twitter.

– Jeg gleder meg veldig til å komme tilbake. De to årene i utlandet ble ikke helt det jeg hadde håpet og drømt om, men sånn ble det. Å gå tilbake til Uno-X føles riktig for meg nå sier Hoelgaard til TV 2, som først meldte om signeringen.

Hoelgaard har signert en ettårskontrakt med Uno-X.

Tidligere i august har det norske profflaget også offentliggjort signeringene av Andreas Leknessund og Jonas Iversby Hvideberg, som også tidligere har syklet for laget.

I tillegg blir også den danske stjerna Magnus Cort en del av laget fra 2024-sesongen.

tobias foss
Les også

Hoelgaard imponerte stort i 2021, blant annet med å bli nummer åtte i E3 Saxo Classic, syv i EM og tolv i VM, i tillegg til en etappeseier i Arctic Race of Norway.

Men både i 2022 og 2023 har sykdom satt sitt preg på prestasjonene til nordmannen, som har vært smittet av korona to ganger, og slitt med det de tror er ettervirkninger av viruset.

Nylig fikk Hoelgaard seg imidlertid en opptur da han vant klatretrøya i Polen rundt.

– Jeg føler egentlig jeg er helt frisk igjen og tilbake der jeg skal være. Jeg vil si at jeg er på gang igjen. Jeg får litt press på meg for å prestere med en kontrakt som kun er én sesong lang, men samtidig skjønner jeg at det kanskje er en risiko for laget å gi meg en lengre avtale. Jeg tror en ettårskontrakt er greit for begge parter. Jeg er trygg på at jeg skal sykle fort neste år, sier Hoelgaard til TV 2.

FORLATER UNO-X: Torstein Træen har sikret seg en overgang til WorldTouren. Foto: SprintCycling / Uno-X Pro Cycling
Les også
Publisert 10. august 2023 kl 08.31
Sist oppdatert 10. august 2023 kl 08.43
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen