Jonas Iversby Hvideberg blir Team DSM-rytter

Tirsdag bekreftet Team DSM at Jonas Iversby Hvideberg tar steget opp fra Uno-X Pro Cycling til WorldTouren fra og med 2022.

Sist oppdatert 17. august 2021 kl 19.09
FORLATER UNO-X: Jonas Iversby Hvideberg er klar for Team DSM fra og med neste sesong. Foto: Jan Brychta
FORLATER UNO-X: Jonas Iversby Hvideberg er klar for Team DSM fra og med neste sesong. Foto: Jan Brychta

Jonas Iversby Hvideberg tar steget opp i WorldTouren i 2022, og skal sykle for det tyske WorldTour-laget Team DSM. Det skriver laget selv i en pressemelding tirsdag.

22-åringen har syklet for Uno-X Pro Cycling siden 2018, men tar nå altså steget opp på sportens øverste nivå.

– Jeg ser virkelig frem til å bli del av DSM foran neste sesong. Vi har hatt gode samtaler om en plan for min utvikling, og laget har et fint program som vil bidra til at jeg tilpasser meg World Tour-nivået de neste sesongene, sier Hvideberg i pressemeldingen.

I laget blir han lagkamerat med Andreas Leknessund, som kom fra Uno-X foran årets sesong.

– Det er også fint å kunne være på lag med Andreas Leknessund igjen siden vi har syklet sammen siden juniorårene, sier han videre.

Hvideberg ble u23-europamester i Bretagne i fjor høst, og TV 2 skrev i oktober i fjor at Hvideberg allerede da hadde en avtale klar med laget.

– Vi er glad for å kunne ønske Jonas velkommen i laget fra neste år. Han er en talentfull rytter og vi ser frem til å jobbe med tett med hans utvikling. Han var vist både på u23-nivå, og i Kuurne-Brussels-Kuurne i år, at han tåler en tøff dag på setet. Jonas vil hovedsakelig være et tilskudd til vår klassikergruppe, men hans kraftfulle egenskaper kan være verdifulle i spurtopptrekk også.

jonas iversby hvideberg, uno-x pro cycling, team dsm
SISTE SESONGEN I UNO-X: 2021 blir Jonas Iversby Hvideberg siste sesong som Uno-X-rytter. I hvert fall foreløpig. Foto: Cor Vos

Det sier sjeftrener i Team DSM, Rudi Kemna, i pressemeldingen fra laget.

Hvideberg imponerte altså i Kuurne-Brussels-Kuurne i vår, hvor han satt i brudd store deler av dagen og fulgte blant andre Mathieu van der Poel i avslutningen, og var nær å kjempe om seieren.

I tillegg til Hvideberg har også lagkamerat i Uno-X, danske Frederik Rodenberg Madsen, signert med det tyske laget.

I går offentliggjorde det norske profflaget at de har signert Jonas Gregaard fra Astana. Du kan lese mer om hvilke andre ryttere som kommer inn og hvem som forsvinner ut av Uno-X neste år her!

Publisert 17. august 2021 kl 19.09
Sist oppdatert 17. august 2021 kl 19.09
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen