Onsdag kveld gjennomførte det franske politiet en razzia av Bahrain Victorious sine hotellrom i Pau, etter den 17. etappen av Tour de France.

Det bekrefter lagets sjef, Milan Erzen, til sykkelnettstedet Cyclingnews.com.

Annonse

– Ikke noe spesielt, vi hadde et besøk av politiet. De spurte om rytternes treningsdata, og de sjekket bussen. Og det var det, sier Erzen.

Politiets besøk skal ikke ha ledet til noen arrester, men politiet skal ha konfiskert lagets treningsdata.

– De forstyrret rytterne i en time, og til slutt sa de takk. De fortalte oss ikke årsaken til besøket, men vi vil finne det ut i dag gjennom våre advokater, sier Erzen.

Ifølge Cyclingnews' kilder skal 50 politibetjenter ha vært til stede på hotellet. Movistar bodde på det samme hotellet, men skal ikke ha blitt besøkt av politiet.

Har startet dopingetterforskning

Reuters-journalist Julien Prétot skriver på Twitter, at politiet skal ha jobbet med saken mot Bahrain Victorious siden fjorårets Tour de France.

Før start på torsdagens etappe bekreftet politiet i Marseille at de har åpnet dopingetterforskning av laget fra emiratene. RMC skriver at etterforskningen ble innledet 3. juli.

Laget har så langt hatt en svært suksessfull Tour de France, hvor de har vært med på å prege en rekke etapper, og tatt to etappeseire ved Matej Mohoric og Dylan Teuns.

Laget har også Wout Poels i klatretrøyen foran den 18. etappen, mens Pello Bilbao ligger som nummer ti i sammendraget.

– Jeg er ikke ukomfortabel med at de gikk gjennom alt, for jeg har ikke noe å skjule. De sjekket alles telefoner og datamaskiner, alt av søppel og eiendeler. De tok også noens telefoner og PC-er. De fant ingenting fordi vi ikke har noe å skjule. Det er litt merkelig at man i 2021 fortsatt tror vi gjør noe ulovlig. Dette gjør oss enda mer bestemt til å vise oss frem og gjøre det så bra som vi har gjort det frem til nå. Jeg tror vi kommer til å fly i dag, sier Mohoric til RMC.

I en pressemelding fra laget hevder sportsdirektør Vladimir Miholjevic at de gjorde alt politiet ba om, men at laget ikke er gitt noen forklaring på hvorfor razziaen fant sted.

Laget ble mistenkeliggjort

Bahrain Victorious har hatt en sterk sesong, med flere gode resultater. I Giro d'Italia veltet kaptein Mikel Landa ut, men i stedet leverte Damiano Caruso en strålende prestasjon da han endte som nummer to i sammendraget.

Caruso vant også en etappe, og det samme gjorde Gino Mäder.

Etter Critérium du Dauphiné i juni ble laget anklaget for doping gjennom anonyme uttalelser i den franske avisen Le Parisien.

Det var blant annet en anonym lagsjef som kom med de udokumenterte påstandene, som var spesielt rettet mot overraskelsen Mark Padun. Ukraineren tok to etappeseire på meget imponerende vis.

– Jeg vet ikke hvilke mistanker det er. Vi følger arbeidet fra forrige år, hvor Rod Ellingworth lærte oss mye og jeg kan være 110 prosent sikker på at vi jobber etter reglene. Jeg trenger ikke å forklare det til noen. Vi har de samme dopingkontrollene som andre lag, kanskje mer, jeg vet ikke. Og hvis noen kommer til oss for dopingkontroller er vi alltid åpne om det, sa Bahrain Victorious-sjef, Milan Erzen, i juni.

Erzen har tidligere vært i Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) sitt søkelys, som følge av påståtte koblinger til Operasjon Aderlass.

Quintana avhørt i fjor

Under fjorårets Tour de France, etter den 17. etappen opp Col de la Loze, ble Arkéa-Samsics hotell også raidet av politiet.

Saken ble først kjent etter rittet, og da sa politiet at det hadde blitt funnet «helseprodukter, inkludert dopingmidler og artikler som kan kvalifiseres som doping».

Lagets største stjerne, Nairo Quintana, ble avhørt av politiet, og det samme ble hans bror Dayer.

To personer i støtteapparatet ble arrestert i følge med raidet, men ble senere løslatt. Det ble opprettet en etterforskning i følge med raidet, men saken har ikke ledet noen steder.

Quintana svarte at det kun ble beslaglagt kostholdsprodukter, og at «jeg har vært en ren syklist hele livet».