Den syvende etappen i årets Tour de France bød på 249,1 kilometer mellom Vierzon og Le Creusot, og skulle vise seg å bli en ordentlig spennende etappe, i den tøffe avslutningen på etappen.

Fra etappestart ble det angrep fra flere store navn, og et stort brudd skulle komme seg av gårde.

Annonse

Derfra skulle etter hvert Matej Mohoric (Bahrain-Victorious) ta en svært imponerende seier. 26-åringen gikk alene på de siste 30 kilometerne og tok en overlegen seier til slutt, med halvannet minutt tilbake til annenmann, Jasper Stuyven (Trek-Segafredo)

Dermed har sloveneren vunnet etapper i alle de tre Grand Tourene: Tour de France, Giro d'Italia og Vuelta a España.

matej mohoric, tour de france
VANT: Matej Mohoric tok karrierens største triumf. Foto: Cor Vos

Van der Poel forsvarte seg

Magnus Cort (EF Education-Nippo) spurtet inn til tredjeplass like foran den gule trøyen, Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix).

Etter å ha forsvart seg på tempoen på den femte etappen, etter å ha iverksatt en rekke fascinerende tiltak, la nederlenderen igjen ned en voldsom innsats for å beholde trøyen, som han har hatt siden den andre etappen.

Hans største konkurrent, Wout van Aert (Jumbo-Visma), var på offensiven i jakten på etappeseier, og da fulgte den gule trøyen på, ettersom Van Aert bare lå 30 sekunder bak i sammendraget.

Til slutt endte han opp i et brudd som talte 29 ryttere, sammen med Van Aert, og Van der Poel mannsmarkerte konkurrenten hele veien.

mathieu van der poel, wout van aert, tour de france
FORSVARTE SEG: Van Aert var på offensiven, men Van der Poel markerte. Foto: Cor Vos

I avslutningen hadde ikke duoen nok krefter til å følge Mohoric og de beste, men da Van Aert forsøkte å gjøre et forsøk på å ta trøyen på slutten, fulgte Van der Poel.

Til slutt lykkes ikke Van Aert med å ta noe tid, og Van der Poel beholder trøyen nok en dag. Men det kostet. I målområdet var han helt utmattet, og ble sittende apatisk på bakken.

Roglic knakk

Det ble også mye spenning i hovedfeltet. Etter at det store bruddet gikk av gårde, hvor Mohoric, Van Aert, Van der Poel og blant andre Vincenzo Nibali (Trek-Segafredo), Kasper Asgreen (Deceuninck – Quick-Step), Søren Kragh Andersen (Team DSM), Philippe Gilbert (Lotto-Soudal) og Simon Yates (Team BikeExchange) satt, ble UAE Team Emirates satt under press.

Tadej Pogacar har allerede opparbeidet seg en solid ledelse til øvrige sammenlagtfavoritter, men laget hans måtte til pumpene tidlig på etappen.

Laget maktet imidlertid ikke å nøytralisere de mange angrepene, og måtte i stedet prøve å kontrollere avstanden til bruddet.

Inne på de siste 30 kilometerne ventet også to krevende stigninger, først med stupbratte Signal d'Uchon med partier på 13 prosent mot toppen.

primoz roglic, tour de france
SAKKER AKTERUT: Primoz Roglic er trolig helt ute av kampen om sammendraget i Tour de France. Foto: Cor Vos

Der hadde Ineos Grenadiers kommet til fronten og begynte å kjøre, med Pogacar etter hvert isolert alene.

Det harde kjøret gjorde at Primoz Roglic måtte slippe, og ble kraftig distansert. Fjorårets annenmann i Touren veltet stygt på den tredje etappen og strever trolig med skadene han pådro seg der.

Carapaz angrep

Og i det toppen på Signal d'Uchon nærmet seg kom også angrepet fra Ineos Grenadiers, da Richard Carapaz klinket til.

Ecuadorianeren dro av gårde alene og Pogacar hadde ingen hjelperyttere igjen til å hjelpe seg. Over den siste bakken tok også Carapaz igjen lagkamerat Dylan van Baarle, som hadde sittet i brudd og fikk god hjelp inn mot mål.

Pogacar fikk dog hjelp i nøden, og Movistar satte seg foran for å kjøre og startet å knappe inn tid på Carapaz.

Carapaz kom inn på oppløpet alene, men Movistar-tempoet i feltet ble for tungt å matche og på de siste 200 meterne kom de tilbake og Ineos-rytteren maktet ikke å ta noe tid.