Laget klart: Disse rytterne sykler Tour de France 2024 for Uno-X

Leknessund vrakes til Tour de France: Her er Uno-X-laget

Mandag formiddag presenterte Uno-X Mobility laget sitt til årets Tour de France, og den store overraskelsen var vrakingen av Andreas Leknessund.

Sist oppdatert: 17. juni 2024 kl 10.15
VRAKET: Andreas Leknessund skal ikke til sommerens Tour de France. Foto: Cor Vos
VRAKET: Andreas Leknessund skal ikke til sommerens Tour de France. Foto: Cor Vos
Lesetid: 3 minutter

Magnus Cort, Alexander Kristoff, Søren Wærenskjold, Jonas Abrahamsen, Rasmus Fossum Tiller, Tobias Halland Johannessen, Johannes Kulset og Odd Christian Eiking. Det er rytterne Uno-X Mobility velger å sende til årets Tour de France.

Det betyr at hverken Andreas Leknessund, Markus Hoelgaard eller Anders Skaarseth fikk plass.

Trioen står imidlertid som reserver, dersom skader eller sykdom skulle forekomme.

Samtidig fikk altså unggutten Johannes Kulset, kun 20 år gammel (født i 2004), plass i laget.

Kulset skapte overskrifter både i norsk og internasjonal presse da han i helgen ble disket fra Tour of Slovenia for en såkalt «super tuck», men han er først og fremst kjent for sitt klatretalent.

Kulset tok steget opp fra utviklingslaget til Uno-X etter fjorårssesongen og har så lagt kun syklet to ritt på WorldTour-nivå: Volta a Catalunya og Liège-Bastogne-Liège. Nå venter karrierens største prøvelse i verdens største sykkelritt.

Tøft uttak

Uno-X-sjef Thor Hushovd har lagt liten skjul på at kampen om plassene på Tour de France-laget til det norske profflaget har vært tøff.

Gjennom sesongen har Hushovd og sportsdirektørene i laget operert med en bruttotropp på 14 ryttere, men flere ryttere har vært selvskrevne på laget.

Deriblant Alexander Kristoff, Jonas Abrahamsen og Søren Wærenskjold.

Trioen har levert strålende resultater den siste måneden. Kristoff med fire seire: Elfstedenronde, Antwerp Port Epic, etappe i Tour of Norway og Heitse Pijl. Forrige uke kjørte han også sterkt i Tour of Slovenia, hvor han tok to annenplasser.

Abrahamsen tok en meget imponerende soloseier i Brussels Cycling Classic, hans aller første proffseier, mens Wærenskjold søndag sikret sammenlagtseieren i Belgium Tour, etter å ha vunnet den innledende tempoen.

LES OGSÅ
TILBAKE PÅ PODIET: Alexander Kristoff noterte seg for fire triumfer i løpet av en snau måned. Sportsdirektør Gabriel Rasch mener 37-åringen er i superform inn mot årets Tour de France. FOTO: Gaetan Flamme/Sportspic Agency/Uno-X
UNG JOKER: Pappa Vegar Kulset på scenen, sammen med sønnen Johannes og general manager Thor Hushovd. 20-åringen skal nå få bryne seg på verdens tøffeste sykkelritt. FOTO: Jarle Fredagsvik

Dette er Uno-X' lag til Tour de France:

  • Magnus Cort (31)

  • Alexander Kristoff (36)

  • Søren Wærenskjold (24)

  • Jonas Abrahamsen (28)

  • Rasmus Fossum Tiller (27)

  • Tobias Halland Johannessen (24)

  • Johannes Kulset (20)

  • Odd Christian Eiking (29)

Vis mer
I FORM: Søren Wærenskjold imponerte under Belgium Tour forrige helg. Foto: Cor Vos
I FORM: Søren Wærenskjold imponerte under Belgium Tour forrige helg. Foto: Cor Vos

Samtidig overbeviste Magnus Cort i Critérium du Dauphiné, hvor dansken sikret Uno-X' aller første WorldTour-triumf.

Tobias Halland Johannessen, som imponerte på flere etapper under fjorårets Tour, var også i utgangspunktet selvskreven, men har trøblet med et kne. Han var imidlertid tilbake i Tour of Slovenia forrige uke, hvor han syklet inn til en åttendeplass.

Odd Christian Eiking gjorde en solid opptreden i Critérium du Dauphiné hvor han blant annet var med på å gjøre en viktig jobb da Cort tok sin etappeseier.

Rasmus Tiller har syklet alle de store éndagsrittene denne sesongen og levert på et jevnt høyt nivå, men står uten noen seire så langt, men blir en viktig og sterk hjelperytter både for Alexander Kristoff og Magnus Cort, og kan potensielt være en god mann i ha i brudd.

Andre navn som har vært i kampen om Tour-plassene er William Blume Levy, Martin Bugge Urianstad og Fredrik Dversnes.

Denne saken er skrevet av
Knut Andreas Lone
Journalist
Knut var selv aktiv Norgescup-syklist på landeveien i sine yngre dager. De siste ti årene har han dekket norsk og internasjonal sykkelsport tett, sykler fremdeles mye og gjør også tester av sykler og utstyr. Har du en sak Knut kan være interessert i? Send gjerne en e-post:
Publisert 17. juni 2024 kl 06.10
Sist oppdatert 17. juni 2024 kl 10.15
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen