Halland Johannessen kjempet for Tour de France-seier

Uno-X rytter kjempet om etappeseier i Tour de France

23-åringen fra Drøbak med heltemodig innsats på småkupert etappe i Tour de France.

Sist oppdatert: 13. juli 2023 kl 17.20
STRÅLENDE: Tobias Halland Johannessen gjorde manns jobb for å bli med i bruddet på den 12. etappen av Tour de France.
STRÅLENDE: Tobias Halland Johannessen gjorde manns jobb for å bli med i bruddet på den 12. etappen av Tour de France.
Lesetid: 2 minutter

(VG): Tobias Halland Johannessen (23) var blant favorittene til å vinne den 12. etappen i Tour de France, men en veteran fra Baskerland ville det annerledes.

Ion Izagirre (34) rykket fra tetgruppen med to kilometer til toppen på den siste bakken, og klarte å holde unna for Tobias Halland Johannessen og gjengen som fulgte bak.

Det er den andre seieren av en rytter fra Baskerland i årets Tour de France. Pello Bilbao vant den 10. etappen. Det er også den andre seieren for laget Cofidis, som ikke hadde vunnet siden 2008.

Nordmannen ble til slutt nummer fem.

– Det er en av de hardeste dagene jeg har hatt på sykkelen. Det roet seg aldri ned. Nå er jeg ganske tom, sier Tobias Halland Johannessen til TV 2 etter etappen.

Psst! Har du fått med deg denne? Aalerud forlater Movistar, sykler for Uno-X fra 2024

Landevei har avtale om stoffutveksling med VG. Under Tour de France vil du finne nyhetssaker fra VG på Landevei, samtidig som vi også lager våre egne saker. Vi har dekket Uno-X og oppkjøringen til Tour de France tett, og du kan lese intervju med Alexander Kristoff, Jonas Abrahamsen og Torstein Træen.

Vanvittig bruddkamp

Det var en vill kamp for å komme med i torsdagens brudd, og Uno-X-rytter Tobias Halland Johannessen var blant de siste som klarte å rive seg fri fra hovedfeltet med under 10 mil igjen.

– Den «støtecupen» var drøy. Jeg følte jeg var med hele veien, men det kostet sinnssykt. Jeg kjente det godt i beina. Etter det var det bare å spare så mye som mulig, sier nordmannen til TV 2.

Nordmannen hoppet umiddelbart på oddslistene, og ble regnet som en av favorittene til å vinne etappen, men klarte altså ikke gjøre noe med angrepet til Izagirre som kunne knytte neven på oppløpet i Belleville-en-Beaujolais utenfor Lyon.

– Det hadde vært sinnssykt gøy å kjempe om seieren her, men det ble litt for hardt, sier Halland Johannessen.

Klatrer i klatrekonkurransen

Halland Johannessen kan uansett ta med seg fire poeng i klatrekonkurransen fra etappen, noe som gjør at han nå er oppe på 2. plass sammenlagt.

Han har totalt 30 poeng. Nelson Powless, som kjører i klatretrøyen, har 46 poeng.

Nordmannen har med andre ord gode muligheter for å satse på klatretrøyen videre i rittet. Carl Fredrik Hagen, ekspert for Eurosport under Tour de France, roste det norske stjerneskuddet etterpå:

– Det er en ny enorm prestasjon, sier proffsyklist og Eurosport-ekspert Carl Fredrik Hagen.

Publisert 13. juli 2023 kl 17.11
Sist oppdatert 13. juli 2023 kl 17.20
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen