I sitt første år som proff fikk Tobias Foss brynt seg på Giro d'Italia. Der imponerte han voldsomt da han ble nummer fem på den innledende tempoetappen.

Dessverre trakk Jumbo-Visma seg fra rittet etter den 9. etappen, da det ble påvist koronasmitte både i det nederlandske laget og i Giroens rittboble.

Annonse

Nå venter det imidlertid en ny tur til Italia for 23-åringen. Fredag offentliggjorde Jumbo-Visma sine uttak til både Giro d'Italia og Tour de France, og Foss er altså en del av Giro-laget.

I den italienske Grand Touren er det newzealenderen George Bennett som skal være kaptein, mens Foss trolig får en viktig hjelperytterrolle.

I tillegg til Foss og Bennett, skal Edoardo Affini, Koen Bouwman, David Dekker, Jos van Emden, Paul Martens og Chris Harper sykle Giroen.

Årets Giro starter 8. mai og avsluttes 30. mai. Årets løype er ennå ikke kjent, men etter sigende skal rittet starte i Torino og avsluttes i Verona. 

Slagkraftig Tour-lag

Som forventet sender laget alle sine tre største sammenlagtryttere til Tour de France. Der blir Primoz Roglic kaptein, med Steven Kruijswijk og Tom Dumoulin som sine nærmeste hjelpere.

I tillegg har trioen sterke klatrere rundt seg i Robert Gesink og Sepp Kuss. Den eminente allrounderen Wout van Aert er naturligvis en del av laget, som kompletteres av Mike Teunissen og Tony Martin.