Hjem
 / GOD START

GOD START

FREDAGSPRATEN: Sven Erik Bystrøm har fått en bra begynnelse på profftilværelsen

Sist oppdatert 27. mars 2015 kl 13.51
EN MANN FOR FREMTIDEN: Vi har tro på store resultater fra Sven Erik Bystrøm i årene som kommer. Foto: Henrik Alpers.
EN MANN FOR FREMTIDEN: Vi har tro på store resultater fra Sven Erik Bystrøm i årene som kommer. Foto: Henrik Alpers.

Sven Erik Bystrøm er akkurat ferdig med en rolig treningsøkt når vi tar en prat med U-23 verdensmesteren. Onsdag leverte han en knallsterk prestasjon da han ble nummer 16 i Dwars door Vlaanderen. Torsdag handler det derfor om å få en tøff dag ut av beina, samtidig som man klargjør kroppen for dagens E3-Harelbeke.

-          Ja i dag ble det bare helt rolig, det var helt nødvendig etter onsdagens ritt. Vi fikk med oss avslutningen på morgendagens E3-Harelbeke så det var jo greit.

Etter en lengre sykdomsperiode var Sven Erik tilbake med et smell i nevnte Dwars Door Vlaanderen. Med tre uker siden forrige konkurranse var ikke forventningen skrudd i taket hos Haugesunderen, men «Flandern på tvers» ble likefull en positiv opplevelse for Katusha-rytteren.

-          Det gikk bedre en forventet, det gjorde det. Jeg følte meg ikke helt i toppslag, men det kommer seg nok med noen flere ritt i beina samt litt hvile. Etter at jeg ble frisk for to uker siden har jeg fått trent veldig mye og bra, så nå må jeg bare få litt rittfart i beina.

Overgangen til WorldTour-laget har Sven Erik taklet uten nevneverdige problemer.

-          Det går egentlig ut på mye av det samme. Man forbereder seg på samme måte til rittene. Løpene består av de samme elementene som på lavere nivå, nå er det bare litt mer oppmerksomhet og prestisje og slikt.

-          Kommunikasjonen innad i Katusha går fint, praten i laget går på engelsk, selv om russerne selvsagt snakker russisk med hverandre, på samme måte som jeg snakker norsk med Alex.

Etter sterk kjøring i Tour of Qatar og Dwars door Vlaanderen, virker det heller ikke som det økte nivået på konkurrente har gitt Bystrøm nevneverdig hodebry.

-          Det er egentlig litt som jeg hadde håpet og trodd. Forskjellen fra nivået jeg har konkurrert på de siste årene og der jeg er i år er ikke så veldig stor. Etter at jeg ble U-23 verdensmester i fjor tenkte jeg at når jeg klarer å vinne der bør jeg ikke gjør meg helt bort blant proffene heller.

UFORGLEMMELIG ØYEBLIKK: Sven Erik ble U-23 verdensmester i Ponferrada i fjor. Foto: Cor Vos.

Søndag er Sven Erik satt opp som reserve i Gent-Wevelgem, men med et skaderammet Katusha er det ikke utenkelig at nordmannen blir å se på start også der. I midtuken kjører han Driedaagse De Panne – Koksijde, før kursen settes mot Frankrike og Circuit cycliste Sarthe, som starter tirsdag 7. april.

-          Jeg er satt opp som reserve i Flandern Rundt også, men jeg tror det nesten er like greit om jeg ikke kjører der. Jeg skal tross alt kjøre Circuit cycliste Sarthe bare to dager etterpå, som går over seks dager.

Etter det franske etapperittet venter en hvileuke på Sven Erik, før oppkjøringen mot de norske etapperittene Tour of Norway og Tour des Fjords starter.

-          Det er selvsagt ritt jeg har lyst til å gjøre det bra i. Å kjøre bra på hjemmebane er alltid litt ekstra stas. På en del etapper skal vi nok kjøre for Alex, men på de hardere dagen er jeg selvsagt åpen for å ta muligheten dersom den byr seg, man har jo alltid lyst til å vinne.

Om alt går etter planen for Sven Erik og resten av Katusha spurter Alexander Kristoff inn til seier i E3-Harelbeke i ettermiddag.

-          Planen er naturlig nok at alle skal kjøre for Alex. Vi skal prøve å holde det samlet og så får vi se hvor mye vi kan støtte ham med på slutten. Min rolle blir nok å dekke litt farlige mellombrudd, sånn at laget er representert der. Kanskje kan jeg være i en gruppe som får en luke og dermed hjelpe lagkompiser som kommer opp bakfra.

Vi takker Sven Erik for praten og ønsker lykke til med dagens ritt og kommende utfordringer 

Publisert 27. mars 2015 kl 13.51
Sist oppdatert 27. mars 2015 kl 13.51
Relaterte artikler
VELTET STYGT: Sven Erik Bystrøm har pådratt seg flere brudd i ryggen etter velten i Kristiansand søndag. Foto: Knut Andreas Lone
Norgesmesterskapet sykkel 2021

Brudd i ryggen for Sven Erik Bystrøm

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue