Sven Erik Bystrøm på 7. plass i Tour Down Under 2023

Bystrøm avsluttet Tour Down Under sterkt

Sven Erik Bystrøm avsluttet Tour Down Under 2023 sterkt med en ny topplassering på den siste etappen, samtidig som han sikret syvendeplass i sammendraget.

Sist oppdatert 22. januar 2023 kl 08.45
I TOPPEN IGJEN: Sven Erik Bystrøm sikret en god sammenlagtplassering i Tour Down Under. Foto: Cor Vos
I TOPPEN IGJEN: Sven Erik Bystrøm sikret en god sammenlagtplassering i Tour Down Under. Foto: Cor Vos

Sven Erik Bystrøm var igjen toneangivende da Tour Down Under 2023 skulle avgjøres natt til søndag norsk tid.

Den 5. og siste etappen av rittet bød på fem forseringer av bakken Mount Lofty (1,5 kilometer à 6,8 prosent), og den norske 30-åringen var igjen med helt i toppen.

Igjen kunne hverken han eller noen andre gjøre noe med Simon Yates (Jayco-AlUla) og Jay Vine (UAE), som sammen med Ben O'Connor (AG2R Citroën) rev seg løs avslutningen.

I spurten holdt Yates igjen spurten sin helt til det gjensto 50 meter før han gikk til. Briten kom seg forbi Vine og kunne juble for årets første seier.

Bystrøm skulle, som på den 3. etappen, spurte om femteplassen på etappen og kom inn i liten gruppe, seks sekunder etter vinneren.

Der var det Bystrøm som var den skarpeste, foran ryttere som Giro d'Italia-vinner Jai Hindley (Bora-hansgrohe) og Pello Bilbao (Bahrain Victorious), som vant den 3. etappen.

Med femteplassen på etappen sikret også Bystrøm en syvendeplass i sammendraget. Det er tangering av den beste norske sammenlagtplasseringen i rittet. Edvald Boasson-Hagen tok også syvendeplass sammenlagt i 2012.

Jay Vine vant rittet sammenlagt.

Se høydepunkter fra etappen her:

Publisert 22. januar 2023 kl 08.30
Sist oppdatert 22. januar 2023 kl 08.45
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen