Sven Erik Bystrøm med sterk etappe i Tour Down Under

Bystrøm med topplassering på tøff etappe

Sven Erik Bystrøm viste gode takter på den 3. etappen av Tour Down Under i natt, hvor han kjempet helt i toppen på den tøffe etappen.

Sist oppdatert 20. januar 2023 kl 09.39
STERK ETAPPE: Sven Erik Bystrøm viser lovende form i Tour Down Under. Foto: Cor Vos
STERK ETAPPE: Sven Erik Bystrøm viser lovende form i Tour Down Under. Foto: Cor Vos

Den tredje etappen av årets Tour Down Under, årets første WorldTour-ritt, bød på to svært tøffe bakker, den aller siste den velkjente Corkscrew (2,4 kilometer med 9 prosent stigning).

Der viste Sven Erik Bystrøm lovende takter da han spurtet inn til en femteplass i en mindre gruppe, rundt halvminuttet bak de tre rytterne som kjempet om seieren.

– Det var en kort og intens etappe med fullt kjør siste 50 kilometer. Jeg hadde ikke helt beina til å følge de tre som var foran, men satt greit med i gruppen bak som kjempet om fjerdeplass, forteller 30-åringen til Landevei.

I Corkscrew klinte Jay Vine (UAE) og Simon Yates (Jayco-AlUla) til, og litt før toppen fikk de besøk av Pello Bilbao (Bahrain-Victorious). De tre holdt sammen til oppløpet, hvor de gjorde opp om seieren.

Der ble det jevnt, men Bilbao holdt akkurat unna for Yates i spurten og kunne juble for årets første seier.

Bystrøm kjørte med en sterk gruppe på rundt 20 ryttere i avslutningen og kom inn på oppløpet på hjulet til Michael Matthews (Jayco-AlUla).

– Ikke helt uforventet tapte jeg spurten mot Matthews, sier Bystrøm.

Etter dagens sterke prestasjon ligger nå Intermarché-Circus-Wanty-rytteren på en syvendeplass sammenlagt, 54 sekunder bak sammenlagtleder Jay Vine.

Kun to etapper gjenstår. Lørdag venter det som trolig blir en samlet spurt, men med en solid knekker på siste kilometer, så muligens blir den litt for tøff for de reneste spurterne.

Søndag avsluttes rittet med en ny kupert etappe, hvor Mount Lofty (1,5 kilometer med 6,8 prosent stigning) skal forseres fem ganger og med målgang på toppen siste gang.

Se høydepunkter fra etappen her:

Publisert 20. januar 2023 kl 09.37
Sist oppdatert 20. januar 2023 kl 09.39
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen