Sven Erik Bystrøm linkes til Ineos

Sven Erik Bystrøm er en av flere nordmenn som er på utgående kontrakt. Nå har Ineos vist interesse for nordmannen.

Sist oppdatert: 18. juni 2021 kl 21.18
NYTT LAG? Sven Erik Bystrøm lenkes nå til Ineos, etter fire år i UAE Emirates. Foto: Cor Vos.
NYTT LAG? Sven Erik Bystrøm lenkes nå til Ineos, etter fire år i UAE Emirates. Foto: Cor Vos.
Lesetid: 3 minutter

Sven Erik Bystrøm har tatt stadige skritt i proffsirkuset, og særlig denne våren har han vist seg som en av våre sterkeste kort i klassikerne.

Det gjør at han nå er et hett objekt på overgangsmarkedet, og nå ønskes han som en av rytterne i feltets mektigste lag - Ineos.

Den norske sportsdirektøren i Team Sky, Gabriel Rasch, bekrefter til TV2 at laget er interessert i haugesunderen:

– Jeg håper han sykler for oss neste år. Jeg har i alle fall lagt inn så mange gode ord jeg kan. Han er en rytter som kan alt. Han kan kjøre klassikerne, Ardennene, han kan klatre litt, han kan sidevind... Jeg tror han er en god «road captain». De typene er ofte litt undervurderte, men man trenger sånne typer, sier Rasch til kanalen.

Bystrøm er også koblet til Uno-X, som vil søke om å få status som WorldTeam fra 2023. Men om Team Ineos skulle åpne lommeboken for å sikre seg nordmannens kontrakt, kan det bli tøft å sikre seg kontrakten hans for det norske laget.

Ryttere er gjennom sine agenter i dialog med ulike lag gjennom store deler av sesongen, men det er oftest perioden vi er inne nå at kontraktene blir skrevet under. Særlig under Tour de France er det vanlig at de første store overgangene blir lekket, selv om lag eller ryttere ikke har lov til å bekrefte overganger før 1. august.

Bystrøm kjørte såpass sterkt tidligere i år at han ble sett på som en outsider i Flandern rundt, et ritt han fikk ødelagt da han mistet en linse ved halvkjørt løp. Han leverte også sterkt i Gent-Wevelgem, og hadde også en topplassering i Vuelta a Andalucia.

Norgesmesteren bekrefter selv at han er i dialog med laget.

– Det stemmer at vi er i dialog, men jeg snakker med andre lag også. Det er mye som er fristende i de ulike lagene, men det blir alltid en helhetsvurdering som skal tas: rolle på laget, rittprogram, lønn og så videre. Jeg har ikke bestemt meg ennå, sier han til TV2.

Bystrøm er inn i sin fjerde sesong for UAE Emirates, men nå er et mye som ligger an til at han skifter beite. Rasch i Team Ineos mener det er på tide at han tar større skritt.

– Jeg tror han har enda mer i seg. Han har vist glimt av hva han kan både i klassikerne og i andre ritt så langt i år, sier Rasch til TV2.

Publisert 18. juni 2021 kl 21.18
Sist oppdatert 18. juni 2021 kl 21.18
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen