Seieren glapp for Susanne Andersen i Ladies Tour of Norway

På åpningsetappen av Ladies Tour of Norway rotet hovedfeltet det til, og etappen endte med bruddseier til Kristen Faulkner, like foran Susanne Andersen.

Sist oppdatert: 12. august 2021 kl 18.22
FOR SENT: Susanne Andersen var nær, men lykkes ikke med å ta igjen Kristen Faulkner i Ladies Tour of Norway. Foto: Cor Vos
FOR SENT: Susanne Andersen var nær, men lykkes ikke med å ta igjen Kristen Faulkner i Ladies Tour of Norway. Foto: Cor Vos
Lesetid: 2 minutter

Et brudd på fem ryttere gikk av gårde tidlig på den første etappen av Ladies Tour of Norway 2021, og opparbeidet seg en solid luke på etappen som startet i Halden.

Det virket imidlertid som feltet hadde god kontroll, og avstanden var nede i to minutter inn på de siste 30 kilometerne, hvor man skulle avslutte med tre lokale runder i Sarpsborg.

Inn på rundene splittet bruddet seg, og etter hvert var det bare Kristen Faulkner (Team TIBCO-Silicon Valley Bank) som lå igjen alene foran.

Amerikaneren viste imidlertid styrke, og klarte å holde feltet på solid avstand. Inn på de siste syv kilometerne hadde hun fremdeles 30 sekunder, men feltet virket likevel å fremdeles ha kontroll.

Det skulle det vise seg at de ikke hadde, for de maktet ikke å få opp dampen ordentlig og manglet organisering. Dermed hadde fremdeles Faulkner en solid ledelse inn på den siste kilometeren, som steg slakt oppover.

Susanne Andersen skulle egentlig trekke opp for lagkamerat Coryn Rivera, men Rivera gikk ned i en velt rundt kilometersmerket. Dermed måtte den kommende Uno-X-rytteren ta ansvar for Team DSM.

På feltet nølte dog feltet og ingen ville åpne for tidlig. Etter hvert gikk Andersen til og viste seg som den sterkeste i feltet, men hun kom for sent. Faulkner maktet akkurat å holde unna, og kunne juble for sin første WorldTour-seier, mens Andersen passerte henne like etter målstreken.

– Det var litt synd, Coryn gikk ned i velten og hun var på hjulet mitt. Faulkner lå jo foran så det var en del stress. Hun var veldig sterk som holdt unna alene. Hadde vi hatt hele opptrekket hadde vi nok klart det. Jeg skulle kanskje ha åpnet spurten litt tidligere, sa Andersen til TV 2 etter etappen.

– Hvilke følelser sitter du igjen med nå etter annenplassen?

– Jeg er mest opptatt av hvordan det gikk med Coryn. Jeg fikk bare beskjed om at jeg måtte kjøre, men det er litt bittersweet. Vi skulle helst hatt full klaff.

Ladies Tour of Norway fortsetter fredag med en 145 kilometer lang etappe mellom Askim og Mysen, hvor det trolig ligger an til en spurt.

Publisert 12. august 2021 kl 18.22
Sist oppdatert 12. august 2021 kl 18.22
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen