Tour of Scandinavia 2024 er avlyst

Mangler finansiering: Må avlyse årets Tour of Scandinavia

Den planlagte utgaven av Tour of Scandinavia er avlyst, det meddeler arrangøren i en pressemelding fredag. De jobber nå for å ha på plass et nytt rittkonsept til 2025.

Sist oppdatert: 3. mai 2024 kl 12.39
I 2023: Var det Annemiek van Vleuten som vant. I år blir deti kke noe ritt. Foto: Cor Vos
I 2023: Var det Annemiek van Vleuten som vant. I år blir deti kke noe ritt. Foto: Cor Vos

– Det er med tungt hjerte vi i styret, sammen med eiere og administrasjon, har kommet frem til at det dessverre ikke er forsvarlig å arrangere Tour of Scandinavia inneværende år, sier styreleder Andreas Lervik i en pressemelding.

WorldTour-rittet, som tidligere het Ladies Tour of Norway og som har vært arrangert siden 2014, har ikke fått på plass finansieringen til årets ritt og ser seg dermed nødt til å avlyse utgaven, som skulle gått i slutten av august.

Rittet har siden 2017 vært en del av Women's WorldTour, altså kategorisert som et ritt på sportens høyeste nivå.

Styreleder Lervik forteller i pressemeldingen at det mangler rundt tre millioner norske kroner for å gå i økonomisk balanse.

– Det er blitt jobbet intenst de siste ukene for å forsøke å finne løsninger som sikrer et finansielt grunnlag for å gjennomføre rittet, men vi må erkjenne at vi ikke har lykkes.

Rittledelsen har imidlertid startet jobben for å få på plass et nytt ritt i 2025, og Lervik forteller at søknaden om WorldTour-status på rittet neste år allerede er innvilget.

– Det frigir også tid og energi til å jobbe med en restrukturering av både selskapet og rittkonseptet med tanke på å utvikle et bærekraftig arrangement på World Tour nivå for 2025. Vi er allerede i full gang med å tenke nytt i forhold til både eierstruktur, rittkonsept, lokalisering og etappedesign og håper å komme styrket ut av prosessen.

LEDER: Tadej Pogačar leder etter én uke av Giro d'Italia, ganske klart. Foto: Cor Vos
Les også

Rittet sprang ut fra sykkelmiljøet i Halden og daglig leder og primus motor for rittet var inntil 2023 Roy Moberg, tidligere sykkelproff Emilie Mobergs far.

Etter å ha vært Ladies Tour of Norway og gått i all hovedsak på Østlandet frem til 2022, ble rittet til et skandinavisk ritt med etapper i både Sverige og Danmark fra og med 2022. Rittet skulle opprinnelig gå over 10 etapper og hete «Battle of the North», men navneplanene ble lagt på is som følge av Russlands invasjon av Ukraina.

Ambisjonene om ti etapper ble også skalert ned og 2022 og 2023-utgavene gikk over henholdsvis seks og fem etapper. I 2023 var det Annemiek van Vleuten som stakk av med sammenlagtseieren i rittet.

VEIEN TIL TOPPEN: Anita Stenberg er europamester i omnium. Det gjør henne til en av gullkandidatene i OL i Paris. Foto: Henrik Alpers.
Les også
Publisert 3. mai 2024 kl 12.35
Sist oppdatert 3. mai 2024 kl 12.39
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen