Annemiek van Vleuten knuste konkurrentene opp Norefjell

På den første klatreetappen i Ladies Tour of Norways historie var det Annemiek van Vleuten som var den klart sterkeste og vant.

Sist oppdatert: 14. august 2021 kl 18.01
ETAPPESEIER: Annemiek van Vleuten var overlegen opp til Norefjell, på den tredje etappen av Ladies Tour of Norway. Foto: Cor Vos
ETAPPESEIER: Annemiek van Vleuten var overlegen opp til Norefjell, på den tredje etappen av Ladies Tour of Norway. Foto: Cor Vos
Lesetid: 2 minutter

Lørdag var det duket for den første klatreetappen noensinne i Ladies Tour of Norway, når den 11,1 kilometer lange klatringen opp til Norefjell skulle forseres.

Det ble en hard etappe, hvor blant andre Vita Heine (Norge) la press på feltet, men til slutt var det et stort hovedfeltet som gikk samlet inn i den avgjørende klatringen.

Der var det Canyon-SRAM og SD Worx som tok ansvar, og la press på storfavoritt Annemiek van Vleuten (Movistar).

Omtrent halvveis opp i klatringen begynte de første angrepene å komme, og Niamh Fischer-Black (SD Worx) angrep.

Newzealanderen var imidlertid ikke sterk nok til å riste av seg feltet, og det ble først en ordetlig utskillelse da nettopp Van Vleuten gikk til, rundt tre kilometer fra mål.

Da var det kun Fischer-Blacks lagvenninne, Ashleig Moolman-Pasio, og Cecilie Uttrup Ludwig (FDJ) som maktet å følge, men ikke lenge.

Danske Uttrup Ludwig fikk raskt trøbbel, og omtrent to kilometer fra målstreken ristet også Van Vleuten av seg Moolman-Pasio.

Van Vleuten har vist strålende form den siste tiden med sølv på OL-fellesstarten og gull på OL-tempoen i Tokyo, samt seier i éndagsrittet Donostia San Sebastian, og var også utilmærmelig på den tredje etappen i Ladies Tour of Norway.

På de siste to kilometerne dro hun godt ifra, og vant til slutt med 35 sekunder tilbake til Moolman-Pasio. Alé BTC Ljubljana-duoen Mavi García og Marlen Reusser leverte en sterk avslutning og hentet inn Uttrup Ludwig, og ble henholdsvis nummer tre og fire på etappen.

Ingrid Lorvik ble den beste norske rytteren. Lorvik sykler til daglig for CK Victoria, men representerer landslaget i det norske WorldTour-rittet. Lorvik endte på 22. plass.

Publisert 14. august 2021 kl 18.01
Sist oppdatert 14. august 2021 kl 18.01
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen