Chloe Hosking vant siste etappe i Ladies Tour of Norway

Etter en krevende sesong med mye sykdom, slo Chloe Hosking til med seier i sitt første ritt tilbake i konkurranse.

Sist oppdatert: 15. august 2021 kl 15.38
VANT I COMEBACKET: Chloe Hosking tilbake i konkurranse med seier. Foto: Cor Vos
VANT I COMEBACKET: Chloe Hosking tilbake i konkurranse med seier. Foto: Cor Vos
Lesetid: 3 minutter

Tre lokale runder i Halden avsluttet den siste etappen i Ladies Tour of Norway 2021. Der ble det kjørt hardt og feltet ble tynnet bra ut, men til slutt endte det i en massespurt.

Lucina Brand gjorde en fenomenal jobb på de siste kilometerne for Trek-Segafredo, og Chloe Hosking kunne starte spurten fra front.

Coryn Rivera (Team DSM) fulgte på hjulet og forsøkte å komme seg forbi australieren, men lykkes ikke.

Hosking krysset streken først og jublet litt i vantro. For det har nemlig vært et svært krevende år for australieren, som var oppløst i tårer etter målgang, mens hun ble omfavnet av både lagvenninner og konkurrenter.

– Jeg er veldig stolt over meg selv. Jeg er så takknemlig for laget, for hele prosessen med. Det er ikke noe press fra dem. «Kom tilbake når du er klar, Chloe». Å avslutte det med en seier i et WorldTour-ritt. Wow. Alt var verdt det, sa en rørt Hosking i intervju med TV 2.

30-åringen fikk påvist koronaviruset i starten av april, og ble naturligvis satt ut av det i en periode. Hun og Trek-Segafredo regnet med at hun skulle være tilbake i konkurranse i mai, men da fikk hun ytterligere et tilbakeslag.

Det viste seg at Hosking hadde fått hjerteposebetennelse, og ble satt ut i ytterligere tre måneder. Dermed var Ladies Tour of Norway hennes konkurransecomeback.

– Det har vært mentalt tøft. Australia er så langt unna og det er lenger når du ikke kan komme inn. Familien min kunne heller ikke komme hit til Europa. Så jeg har følt meg alene store deler av tiden. Jeg var aldri fysisk superdårlig, men ble fortalt at jeg måtte ta det med ro.

– Hadde du forventet å vinne så raskt igjen?

– Jeg forventet ikke dette her. Jeg kunne se på treningsdataene mine at det kom seg, men jeg skulle bruke Ladies Tour of Norway til å bygge meg opp til rittene senere i sesongen. Jeg elsker dette rittet og denne etappen, og jeg har fullført i toppen her før. Jeg tror dette er fjerde gangen jeg sykler her, og endelig klarte jeg det.

Seieren søndag var Hoskings 38. proffseier. I 2017 vant hun også den andre etappen i Ladies Tour of Norway.

Emilie Moberg ble beste norske rytter på etappen. Drops-Le Col-rytteren endte på tiendeplass.

Van Vleuten vant sammenlagt

Lørdagens etappevinner på klatreetappen til Norefjell, Annemiek van Vleuten, hadde ingen problemer med å kontrollere konkurrentene på den avsluttende etappen.

Ashleigh Moolman-Pasio (SD Worx) lå på annenplass og forsøkte å angripe på de lokale rundene, men Van Vleuten fulgte lett.

Movistar-rytteren satt også langt fremme i spurten og sikret seg dermed sammenlagtseieren i årets ritt.

ladies tour of norway, annemiek van vleuten
SIKRET SAMMENLAGTSEIER: Annemiek van Vleutens ledelse var aldri truet på den siste etappen. Foto: Cor Vos

Dramatisk ble det imidlertid om den siste podieplassen. På den første av de tre rundene i Halden gikk det en velt omtrent midt i feltet, og der ble tredjeplass i sammendraget, Mavi Garcia, hindret.

Alé BTC Ljubljana-rytteren endte opp med å få en luke opp igjen til feltet, og når det ble satt fart i front ble det vanskelig for den spanske veteranen å tette luken.

37-åringen ga alt på de siste rundene for å komme seg opp igjen, men var til slutt sjanseløs. Dermed klatret vinneren av den første etappen, Kristen Faulkner (Team TIBCO – Silicon Valley Bank), inn på podiet.

Ingvill Gåskjenn (Team Coop-Hitec Products) ble beste norske rytter i sammendraget. Hun ble nummer 22, tre minutter og 18 sekunder bak Van Vleuten.

Publisert 15. august 2021 kl 15.38
Sist oppdatert 15. august 2021 kl 15.38
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen