Riejanne Markus sørget for ny skrell i Ladies Tour of Norway

Nederlandske Riejanne Markus stakk av med etappeseieren på den andre etappen av Ladies Tour of Norway, etter å ha stukket fra feltet langt fra mål.

Sist oppdatert: 13. august 2021 kl 18.17
TÅRENE KOM: Riejanne Markus tok sin første WorldTour-seier på den andre etappen av Ladies Tour of Norway. Foto: Cor Vos
TÅRENE KOM: Riejanne Markus tok sin første WorldTour-seier på den andre etappen av Ladies Tour of Norway. Foto: Cor Vos
Lesetid: 3 minutter

Som på den første etappen endte det med bruddseier også på den andre etappen av Ladies Tour of Norway, i det som ble en nervepirrende avslutning.

Den 145 kilometer lange etappen mellom Mysen og Askim var skreddersydd for spurtlagene, men for annen dag på rad rotet feltet det til for seg selv.

Audrey Cordon-Ragot (Trek-Segafredo) og Aude Biannic (Movistar) kom seg løs litt over 50 kilometer ut på etappen. Inn på de siste 50 kilometerne av etappen støtet Riejanne Markus (Jumbo-Visma) seg av gårde fra feltet og tok opp jakten.

Nederlenderen kom seg etter hvert opp til duoen, før hun gikk alene med 25 kilometer til mål, men feltet virket da å ha god kontroll på 26-åringen.

Men Jumbo-Visma-rytteren økte ledelsen sin, og med ti kilometer til mål hadde hun plutselig fått over minuttet.

Team DSM var et av få lag som tok ansvar i hovedfeltet, for å sette opp Coryn Rivera til seier, men Markus holdt godt stand.

Inn på den siste kilometeren kom også Liv Racing til fronten, og forsøkte desperat å tette luken til den ensomme lederen, som de nå hadde fått øyekontakt med.

Etter opptrekk fra Susanne Andersen, gikk Coryn Rivera til og kom raskt bakfra i den slake motbakken. Noen sekunder foran tråkket Markus alt hun kunne for å holde unna, og klarte det akkurat.

Etter målgang var det en tårevåt Markus som TV 2 snakket med.

– Det er min første seier i WorldTouren. Jeg får ikke så mange muligheter og at jeg kunne avslutte det på denne måten, det er veldig kult, fortalte hun – og la senere til:

– Jeg forsøkte bare å lukke øynene og kjempe meg til målstreken. Jeg er så glad for at jeg klarte det. Jeg har ventet på en seier i noen år nå, så jeg er veldig glad.

coryn rivera, ladies tour of norway
NY ANNENPLASS: For annen dag på rad ble det bare annenplass på Team DSM. Foto: Cor Vos

For Team DSM ble det dermed den andre etappen på rad hvor seieren akkurat glapp, etter at Susanne Andersen ble nummer to på torsdagens etappe.

– Ingen tør å ta ansvar

Ledelsen i sammendraget beholdt gårsdagens etappevinner, Kirsten Faulkner (Team TIBCO-Silicon Valley Bank), etter at hun kom inn på samme tid som etappevinneren på en ellevteplass.

Stine Borgli (FDJ) ble den beste norske rytteren på etappen, og hadde følgende å si om det som skjedde på etappen.

– Det blir mye start og stopp, og så klarer vi aldri å hente henne inn, sa hun til TV 2.

Underveis på etappen blåste det en del, og Team DSM var blant lagene som forsøkte å splitte feltet, og det ble flere ganger kjørt hardt.

– Det blir litt uenighet og så har det vært et hardt ritt. Mange sitter og ser på hverandre, og ingen tør å ta den største innsatsen, for de er redd for å gå på en smell og bruke opp laget sitt.

Publisert 13. august 2021 kl 18.17
Sist oppdatert 13. august 2021 kl 18.17
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen