LADIES TOUR FÅR WORLD TOUR-STATUS

Ladies Tour of Norway blir et ritt av høyeste UCI-kategori fra 2017, og blir første hele etapperitt på øverste UCI-nivå i Skandinavia.

Sist oppdatert: 13. oktober 2016 kl 13.54
STOLT: Rittdirektør i Ladies Tour of Norway Roy Moberg (på panseret) er stolt over at kvinnenes etapperitt har fått høyeste UCI-status fra 2017, og dermed også sendes på TV2 hovedkanalen. Foto: Kjell-Erik Kristiansen
STOLT: Rittdirektør i Ladies Tour of Norway Roy Moberg (på panseret) er stolt over at kvinnenes etapperitt har fått høyeste UCI-status fra 2017, og dermed også sendes på TV2 hovedkanalen. Foto: Kjell-Erik Kristiansen
Lesetid: 3 minutter

Med ny og høyere UCI-status blir kvinnenes proffritt også sendt på TV2 hovedkanalen. Det er et stort skritt for kvinnesykling, som så langt ikke har fått like mye oppmerksomhet som de tre andre UCI-etapperittene i Norge (Tour of Norway, Tour des Fjords og Arctic Race of Norway).

I 2012 gikk de tre første etappene av Giro d’Italia i Danmark.

Rittdirektør Roy Moberg er stolt over at rittet har fått status på øverste nivå allerede etter tre år.

– Jeg tror ingen ritt har hatt en så rask utvikling til det høyeste nivået innen sykkelsporten, sier han i en pressemelding torsdag.

Økt status betyr også at enda flere av verdens beste lag og utøvere vil prioritere Ladies Tour of Norway. Helga før kjøres det World Cup i Vågårda i Sverige, og Moberg regner med at de fleste vil velge å reise direkte til Østfold derifra.

– Det betyr at damene kommer til å være i Østfold nesten hele uka for å trene og forberede seg, sier han.

Les også: 5.1 MILLIONER TIL SYKKELRITT 

VIKTIG MED TV-DEKNING
At rittet nå sendes på TV2 hovedkanalen og i beste sendetid er viktig for både sporten og Norge som sykkelnasjon.

– Det blir direktesendinger i beste sendetid på TV2 hovedkanalen, akkurat som fra de tre etapperittene for herrer. TV2 stiller med sitt studio med Johan Kaggestad og Christan Paasche og forhåpentligvis også Dag Otto Lauritzen i egen bil langs løypa for å gjøre reportasjer, sier Moberg, som håper at publikum vil bidra til å gjøre rittet til en folkefest.

– Dette er tidenes mulighet for Østfold til å vise seg fram for det norske folk. Vi ønsker at østfoldingene viser kreativitet, og kommer ut for å heie. Det kan bli en skikkelig folkefest en knapp måned før sykkel-VM i Bergen i september, sier han.

STARTER I HALDEN
Ladies Tour of Norway 2017 arrangeres torsdag 17. til søndag 20. august. Moberg antyder at rittet vil starte med prolog torsdag kveld, mest sannsynlig i Halden, der rittet startet for tre år siden. Rittet vil i hovedsak fortsatt kjøres i Østfold, men nøyaktig hvilke kommuner løypa vil legges til er foreløpig ikke spikret.

– Etappene er noe vi skal begynne å jobbe med nå, men det er klart at rittet utvides med en dag, og går ei uke senere enn i år, sier Moberg, og legger til at Ladies Tour of Norway samarbeider tett med både Fredrikstad, Sarpsborg, Eidsberg, Rakkestad og Askim.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen. 

Publisert 13. oktober 2016 kl 13.54
Sist oppdatert 13. oktober 2016 kl 13.54
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen