Statsbudsjett inneholder sjelden de store nyhetene for syklister utover løfter om penger til sykkelstier. I år er det imidlertid bevilget penger til internasjonale sykkelritt over statsbudsjettets post 86.

I posten står det:
Internasjonale sykkelritt. Departementet foreslår en bevilgning på 5.1 millioner kroner til internasjonale sykkelritt i Norge, som kan ha deltakende lag på UCI Women’s World Tour, og UCI World Tour nivå. Bevilgningen vil bli fordelt til Ladies Tour of Norway, Tour of Norway og Tour des Fjords. Kvinnesykling får betydelig mindre oppmerksomhet enn herresykling. Departementet ønsker å bidra til å utvikle og skape økt oppmerksomhet om kvinnesykling.

Annonse

– Vi er veldig fornøyd med å spesifikt være nevnt i statsbudsjettet. Det er en anerkjennelse av både Ladies Tour of Norway og kvinnesykling generelt i Norge, og det er hyggelig at den jobben vi har gjort på tre år med å løfte Ladies Tour of Norway fra ingenting opp på det nivået vi er nå blir lagt merke til også på politisk nivå. Vi har jobbet godt på mange nivåer for å komme dit vi er i dag, sier rittdirektør Roy Moberg til Landevei.no.

Les også: PROFFJENTENE SYNES MER 

Moberg er en av ildsjelene bak Norges eneste proffritt for kvinner, som ble i år arrangert for tredje gang. Det er andre år på rad at Ladies Tour of Norway får statsstøtte, da rittet fikk tildelt to millioner kroner over revidert statsbudsjett i mai 2016.

AVHENGIG AV STATSSTØTTE
For 2017 har Ladies Tour of Norway søkt om status som UCI Women’s World Tour for 2017.

– Statsstøtte er helt nødvendig for å kunne levere et høykvalitets fire-etappers World Tour ritt i 2017, noe som er vår klare ambisjon. World Tour-status blir avklart på UCIs kongress i Doha neste uke. Ladies Tour of Norway vil i så fall bli det første etapperittet med World Tour-status i Skandinavia uansett kjønn. Jeg ser da bort fra et par etapper av Giro d’Italia i Danmark, sier Moberg, og legger til at han foreløpig ikke har fått noen indikasjon på hva Ladies Tour of Norways andel av bevilgningen for 2017vil være.

Les også: NY PALLPLASS TIL MOBERG