Katrine Aalerud

Katrine Aalerud er en av Norges beste klatrere, men har hatt noen trøblete sesonger. I 2024 sikter hun mot å slå tilbake i norske Uno-X Mobility.

Katrine Aalerud er 29 år gammel og kommer fra Vestby i Follo. Etter å ha startet karrieren i norske Hitec Products i 2017, fortsatte hun i danske Team Virtu i to sesonger, før hun signerte for det spanske storlaget Movistar foran 2020-sesongen.

Aalerud er en eminent klatrer og har fremdeles mye uforløst potensial. I 2020 ble hun også Norgesmester på tempo, og fulgte opp bragden med å forsvare tittelen i 2021.

Etter overgangen til Movistar var det store forventninger til Aalerud, og hun leverte toppresultater i flere bakkeklassikere og fikk samtidig en mentor i den tredoble verdensmesteren Annemiek van Vleuten.

Dessverre har hun strevet med både sykdom og selvtillit. – Jeg er nødt til å finne tilbake litt til lekenheten jeg hadde før, sier hun til Landevei før sesongstarten.

annonse
Hvilket lag sykler Katrine Aalerud for?

Hun sykler for det spanske Women's WorldTour-laget Movistar.

Hvilken ryttertype er Katrine Aalerud?

Aalerud har alltid vært en svært godt klatrer, men de siste årene har hun også jobbet med å utvikle eksplosiviteten sin, for å kunne hevde seg i ritt med kortere bakker og kunne hevde seg bedre som sammenlagtrytter.

Hva er Katrine Aaleruds beste resultat?

Aalerud har ennå ikke noen proffseire, men ble Norgesmester på tempo i 2021. Hun har en fjerdeplass på en tøff klatreetappe i Giro Rosa, og har også gjort det sterkt i Ardennerklassikerne. Der har hun en niendeplass i Liège-Bastogne-Liège og ellevteplass i både Amstel Gold Race og Flèche Wallonne.

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen